ΟΙ ΚΑΣΣΑΝΔΡΕΣ ΕΙΧΑΝ ΔΙΚΙΟ:

Η «αντιμετώπιση» της COVID αποδείχθηκε πολύ χειρότερη από τη νόσο

 

Στις αρχές του 2020, πολλοί σοκαρισμένοι πολίτες, γιατροί και επιστήμονες από διάφορα πεδία προέβλεψαν ότι η εκτεταμένη επιβολή ακραίων «μη-φαρμακευτικών παρεμβάσεων» ως απάντηση στην COVID θα προκαλέσει φρικτές και δαπανηρές συνέπειες από ανθρώπινη και οικονομική άποψη. Και αποδεικνύεται ότι είχαν δίκιο.

 

Children's Health Defense Team

2 Σεπτεμβρίου 2021

https://childrenshealthdefense.org/defender/global-non-pharmaceutical-interventions-covid-human-economic-trade-offs/?utm_source=salsa&eType=EmailBlastContent&eId=0f97d0d6-775d-4ac2-bc59-1c5febbfa5a8

 

Στις αρχές του 2020, όταν οι αρχές στην Κίνα εφάρμοσαν –εν μιά νυκτί– τον δρακόντειο «εγκλεισμό» (Lockdown) 100 εκατομμυρίων πολιτών ως απάντηση στις αναφορές για έναν «νέο» ιό, ο υπόλοιπος κόσμος δεν υποψιάστηκε καν ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα, η ίδια πρωτοφανής πολιτική «εγκλεισμού» κατ’ οίκον, μαζί με μια σειρά από άλλες μη-φαρμακευτικές παρεμβάσεις (NPI) θα εφαρμόζονταν παντού.

Ποτέ στο παρελθόν οι λεγόμενες «μη-φαρμακευτικές παρεμβάσεις» (NPI) – τις οποίες τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) τις αναφέρουν ευφημιστικά ως " στρατηγικές μετριασμού των επιπτώσεων στην κοινότητα ",  δεν αποτέλεσαν με τόσο επιθετικό τρόπο τον πυρήνα της αντιμετώπισης κατά τη διάρκεια μιας δηλωμένης εστίας ασθένειας.

 

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι 5 από τις πιο εφαρμοσθείσες  «μη-φαρμακευτικές παρεμβάσεις» (NPI) για την COVID  σε επίπεδο πολιτειών ήταν: 

Οι διαταγές «έκτακτης ανάγκης» , οι απαγορεύσεις ή οι περιορισμοί των κοινωνικές συγκεντρώσεων και εκδηλώσεων , το κλείσιμο των σχολείων , οι περιορισμοί της λειτουργίας των επιχειρήσεων (ιδίως της εστίασης) και οι εντολές παραμονής στα σπίτια .

Αυτά συνδυάζονταν με απαγορεύσεις ταξιδιώναπαγορεύσεις στην κυκλοφορία , κοινωνικές αποστάσεις ,  μασκοφορία ,  χημική υγιεινή και  εξ’ αποστάσεως εργασία

Όλα αυτά προκαλούν μια αλλαγή συμπεριφοράς που ισοδυναμεί μιας οικονομικής λιτότητας εν είδει «δόγματος σοκ».

 

Στις αρχές του 2020, σοκαρισμένοι πολίτες, γιατροί και επιστήμονες από διάφορα πεδία προέβλεπαν ότι η εκτεταμένη επιβολή αυτών των « ακραίων μέτρων άγνωστης αποτελεσματικότητας » θα αποδειχθεί φρικτά δαπανηρή από την άποψη των ανθρώπινων και των οικονομικών συνεπειών .

Για να ενισχυθούν οι προειδοποιήσεις, ορισμένοι επεσήμαναν την εμπειρία της Κορέας με το «αναπνευστικό σύνδρομο» της Μέσης Ανατολής (MERS) το 2015, όταν χιλιάδες κλειστά σχολεία, μαζικές ακυρώσεις εκδηλώσεων και περιορισμοί μεγάλης κλίμακας στην ελευθερία κινήσεων κόστισαν στη Ν. Κορέα 10 δισεκατομμύρια δολάρια και μια οικονομική ζημιά από την πτώση του τουρισμού κατά 41%.

Σημειώνοντας τις δυσανάλογα σκληρές κοινωνικο-οικονομικές επιπτώσεις των μέτρων για μια ασθένεια για την οποία «ο αριθμός των μολύνσεων και των θανάτων ... ήταν μικρότερος από τον αριθμό εκείνων που προκαλούνται από την φυματίωση ή την εποχική γρίπη», μια ιατρική ομάδα εμπειρογνωμόνων που ερεύνησαν το  «κορεατικό φιάσκο», παρατηρούσαν ότι «οι άνθρωποι που αναλαμβάνουν το κόστος που προκύπτει από τον περιορισμό των μετακινήσεων, δεν είναι οι ίδιοι μ’ εκείνους που επωφελούνται απ’ αυτές».

Μια παρόμοια παρατήρηση μπορεί να γίνει και για την επικρατούσα κατάσταση της COVID. Δεκαοκτώ μήνες μετά, ο περισσότερος κόσμος εξακολουθεί να υπόκειται σε έναν ατελείωτο κύκλο δυστοπικών περιορισμών της «Ημέρας της Μαρμότας» (Groundhog Day) με έναν ιό που δεν χρειάζεται καν δικαιολογία πλέον, ενώ οι παγκόσμιες ελίτ διευρύνουν το υφιστάμενο χάσμα του πλούτου σε ανήθικα επίπεδα και σταθεροποιούν τους τεχνοκρατικούς ελέγχους .

Σε αυτή τη συγκυρία, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι δικαιώνονται καθ’ ολοκληρίαν οι Κασσάνδρες που είχαν την προνοητικότητα να χαρακτηρίσουν τις «μη-φαρμακευτικές παρεμβάσεις» (NPIs) που σχετίζονται με την COVID ως « κολοσσιαία καταστροφή της δημόσιας υγείας » και η ολοκληρωτική απειλή 

Όπως έγραψε το Αμερικανικό Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών τον Δεκέμβριο του 2020:

«Οι ιδιοκτήτες του Lockdown όχι μόνο κατάφεραν να αντικαταστήσουν έναν αιώνα σοφίας για τη δημόσια υγεία με μια μη-δοκιμασμένη και εκ των άνω εφαρμοζόμενη επιβολή στην ελευθερία και τα ανθρώπινα δικαιώματα,  αλλά εργάζονται ανοιχτά για να επιβάλουν τους καθολικούς κοινωνικούς και οικονομικούς ελέγχους ως νέα “ορθοδοξία”».

 

Καταστροφικές επιδράσεις στην υγεία των παιδιών

Από όλες τις γωνιές του πλανήτη, η πλημμύρα δεδομένων αποδεικνύει ότι οι «μη-φαρμακευτικές παρεμβάσεις» (NPI) ήταν ιδιαίτερα καταστροφικές για τα παιδιά.

Σε μια μελέτη  με τίτλο «Επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19 στην πρώιμη γνωστική ανάπτυξη των παιδιών: Αρχικά ευρήματα μιας Διαχρονικής Μελέτης Παρατήρησης της Υγείας του Παιδιού»  (μελέτη που επιχορηγηγήθηκε από τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας / ΝΙΗ - και ανατυπώθηκε στο medRxiv, https://doi.org/10.1101/2021.08.10.21261846, στις 11 Αυγούστου 2021), οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Brown παρέχουν «υποδηλωτικά» - και ανησυχητικά - στοιχεία ότι «μη-φαρμακευτικές παρεμβάσεις» (NPI) «άλλαξαν ριζικά το τοπίο της υγείας των παιδιών» και «επηρεάζουν σημαντικά και αρνητικά την ανάπτυξη των βρεφών και των παιδιών». 

Επισημαίνοντας τις εκτεταμένες επιπτώσεις για τα παιδιά από το κλείσιμο των παιδικών σταθμών, των σχολείων και των παιδικών χαρών, και τη «μειωμένη αλληλεπίδραση, τόνωση και δημιουργικό παιχνίδι των παιδιών με τα άλλα παιδιά», οι ερευνητές ανέφεραν ότι τα παιδιά που γεννήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας εμφανίζουν σημαντικά χαμηλότερη γνωστική απόδοση (λεκτική, κινητική και συνολική) σε σύγκριση με παιδιά που γεννήθηκαν πριν από την πανδημία. 

Οι δοκιμές IQ των παιδιών κατά την πανδημία έδωσαν μέσο όρο περίπου 78, έναντι μέσου όρου IQ γύρω στο 100 που ήταν κατά την τελευταία δεκαετία. [βλ. και Guardian International, 12 Αυγούστου 2021)

 

Τρομακτική απώλεια θέσεων εργασίας και μικρών επιχειρήσεων

Μια έκθεση του Νοεμβρίου 2020 από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας (USC) που εξέτασε τις αρνητικές επιπτώσεις του υποχρεωτικού κλεισίματος και των «μερικών επαναλειτουργιών» διαπίστωσε ότι αυτές οι δύο μεταβλητές «μη-φαρμακευτικές παρεμβάσεις» (NPI) ήταν «ο πιο σημαντικός παράγοντας στην πτώση της οικονομίας». 

Η έκθεση του USC προέβλεψε ότι αυτά τα δύο δραστικά μέτρα «μη-φαρμακευτικών παρεμβάσεων» (NPI) «θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε απώλεια 22% του αμερικανικού ΑΕΠ σε μόλις ένα χρόνο και σε ακόμη μεγαλύτερη απώλεια σε δύο χρόνια» - ύψους έως 4,8 τρισεκατομμυρίων δολαρίων χαμένου ΑΕΠ . 

Η απώλεια εργασίας και η ανεργία είναι μια προφανής πηγή γονικού άγχους με άμεσες και μικρές επιπτώσεις στα παιδιά. 

Χάρη στην ύφεση που επιβλήθηκε λόγω της COVID που διευκολύνθηκε από «μη-φαρμακευτικές παρεμβάσεις» (NPI), οι απώλειες θέσεων εργασίας κατά τη διάρκεια της COVID-19 ήταν οι «βαθύτερες» και οι «πιο απότομες» από ποτέ σε σύγκριση με τις προηγούμενες υφέσεις, σε συνδυασμό με τις πιο σημαντικότερες μειώσεις των μισθών των εργαζομένων . 

Παρόλο που οι οικονομολόγοι ανέφεραν, από τον Αύγουστο του 2020, την ανάκτηση των μισών θέσεων εργασίας που είχαν χαθεί, οι πιο ευάλωτοι οικονομικά είχαν πολύ λιγότερες πιθανότητες να ξαναβρούν απασχόληση – πράγμα που συνιστά άσχημη είδηση για τα παιδιά και τις οικογένειες που ήδη ζουν στα άκρα. 

Ακόμη και με κάποια ανάκαμψη θέσεων εργασίας, οι συνολικές απώλειες θέσεων εργασίας παρέμειναν πιο πάνω απ’ αυτές που καταγράφηκαν κατά τη διάρκεια της μεγάλης ύφεσης του 2007-2009 .

Οι μικρές επιχειρήσεις που έχουν την επάξια φήμη ότι είναι η «ραχοκοκαλιά» ή η «ζωτική δύναμη» της αμερικανικής οικονομίας έχουν υποφέρει έντονα από τις παράλογες «μη-φαρμακευτικές παρεμβάσεις» (NPI). Μια ανάλυση των δυσκολιών των μικρών επιχειρήσεων υπό τα τρέχοντα ή επαπειλούμενα Lockdown, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «είναι δύσκολο για τις μικρές επιχειρήσεις να ξαναβρουν κάποια βεβαιότητα στις δραστηριότητες ή τα οικονομικά τους». 

Στις ΗΠΑ, ο αντίκτυπος στα εστιατόρια και τις μικρές επιχειρήσεις ήταν ιδιαίτερα καταστροφικός.

Πριν από την COVID, οι μικρές επιχειρήσεις ήταν υπεύθυνες για «πάνω από το 41% της καθαρής δημιουργίας θέσεων εργασίας, για το 45% του ΑΕΠ και για το 34% του συνόλου των αμερικανικών εξαγωγών» 

Μέχρι τον Ιούνιο του 2021, κάθε πολιτεία των ΗΠΑ είχε χάσει πάνω από το 25% των μικρών επιχειρήσεων της, με τουλάχιστον 4 στις 10 μικρές επιχειρήσεις να κλείνουν στις πιο πληγείσες πολιτείες. 

Παρόλο που οι κυβερνήτες των πολιτειών αποδίδουν κάποια αόριστη ευθύνη στην «πανδημία» COVID-19, το να εφαρμόζουν πολιτικές που οδηγούν στο κλείσιμο των επιχειρήσεων συνιστά κραυγαλέο παραλογισμό. Στις 10 πολιτείες που τηρούν πιο έντονα τις μη-φαρμακευτικές παρεμβάσεις (NPΙ), το 33% έως 44% των μικρών επιχειρήσεων έκλεισαν. 

Εν τω μεταξύ, εταιρικές όμιλοι, όπως η η Amazon και η Walmart , οι οποίες συνέχισαν να λειτουργούν (ενώ οι μικρότερες επιχειρήσεις κλήθηκαν να υποστούν θυσίες), αύξησαν το μερίδιό τους στην αγορά σε ληστρικά επίπεδα. Οι ιδρυτές και οι μεγαλύτεροι μέτοχοι αυτών των δύο εταιρειών το 2020 είχαν αυξημένα κέρδη κατά 56% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Αλλά λειτουργώντας με διαβόητα τσιγκούνικο τρόπο απέναντι στους υπαλλήλους τους, «δεν μοιράστηκαν ούτε ψίχουλα απ’ αυτά τα κέρδη με τους εργαζόμενους τους». 

Το καλύτερο που φαίνεται ότι έκανε η Amazon ήταν να προσφέρει «έως και 80 δολάρια» σε υπαλλήλους της πρώτης γραμμής που θα έκαναν τον «εμβόλιο»-COVID, ενώ η Walmart ανακοίνωσε στους υπαλλήλους της (που ονομάζονται… «συνεργάτες») ότι αν δεν κάνουν το «εμβόλιο»-COVID έως τις 4 Οκτωβρίου, αρχικά θα δουλέψουν επί ένα μήνα χωρίς αμοιβή και στη συνέχεια θα απολυθούν εάν δεν συμμορφωθούν. 

Εποχές πείνας

Οι ερευνητές της δημόσιας υγείας έχουν αναγνωρίσει εδώ και καιρό ότι «τα πεδία των τροφίμων, της διατροφής, της υγείας και των κοινωνικο-οικονομικών αποτελεσμάτων είναι στενά αλληλοσυνδεδεμένα». 

Το 2019, η επισιτιστική ανασφάλεια των ΗΠΑ ( που ορίζεται ως «έλλειψη σταθερής πρόσβασης σε αρκετό φαγητό για κάθε άτομο σε κάθε νοικοκυριό ώστε να μπορεί να ζήσει μια ενεργή υγιή ζωή»), αν και εξακολουθούσε να αποτελεί πρόβλημα για πολλούς, ήταν στο χαμηλότερο επίπεδο σε πάνω από 20 χρόνια. 

Ωστόσο, η οικονομική συνέπεια των διαταγών για παραμονή στο σπίτι και για το κλείσιμο των «μη αναγκαίων επιχειρήσεων και των σχολείων (συμπεριλαμβανομένων των προγραμμάτων σχολικού πρωινού και μεσημεριανού) έχει επιδεινώσει σημαντικότατα αυτή την τάση.

Ο οργανισμός «Feeding America» εκτιμά ότι: 

1 στους 8 Αμερικανούς γενικά (και 1 στους 5 μαύρους Αμερικανούς ειδικά) και 1 στα 6 παιδιά, θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν επισιτιστική ανασφάλεια το 2021. 

Tο 2020 πεινούσε 1 στα 5 παιδιά. Ο υποσιτισμός στην πρώιμη φάση της ζωής συνήθως έχει μακροχρόνιες επιπτώσεις στην υγεία κατά τις μεταγενέστερες φάσεις της ζωής. 

Tα άτομα και τα νοικοκυριά που επλήγησαν περισσότερο από την οικονομική κρίση που προκλήθηκε από την εφαρμογή των «μη-φαρμακευτικών παρεμβάσεων» (NPI), ήταν ήδη επισφαλή ως προς τα τρόφιμα ή σε κίνδυνο τροφικής ανασφάλειας πριν από την COVID «και τώρα αντιμετωπίζουν μεγαλύτερες δυσκολίες λόγω της COVID».

Είναι πιθανό να αυξάνεται επίσης η «πολύ χαμηλή επισιτιστική ασφάλεια» (ο πιο ανησυχητικός τύπος επισιτιστικής ανασφάλειας (που περιλαμβάνει «μειωμένη πρόσληψη τροφής και διαταραγμένα πρότυπα διατροφής»). 

Σε παγκόσμιο επίπεδο, η οικονομική καταστροφή που προκλήθηκε από Lockdown και τις άλλες «μη-φαρμακευτικές παρεμβάσεις» έχει διπλασιάσει τον αριθμό των ανθρώπων που βρίσκονται στα πρόθυρα της πείνας, σύμφωνα με τον David Beasley, πρώην κυβερνήτη της Νότιας Καρολίνας και επικεφαλής του Παγκόσμιου Προγράμματος Τροφίμων, βραβευμένο με Νόμπελ Ειρήνης. 

Προσδόκιμο ζωής, ψυχική υγεία, αυτοκτονίες, ναρκωτικά

 

Μείωση του προσδόκιμου ζωής: 

Το προσδόκιμο ζωής των ΗΠΑ μειώθηκε κατά 1,5 χρόνια το 2020, μείωση που σημειώθηκε περισσότερο κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους από ό, τι κατά το πρώτο. 

Σχολιάζοντας αυτό το εκπληκτικό στατιστικό εύρημα, ένας εκπρόσωπος των CDC εξήγησε ότι «συνήθως, οι αλλαγές θνησιμότητας είναι μάλλον σταδιακές, ενώ η πτώση του 2020 ήταν απότομη και σημαντική». Και σημείωσε ότι «τα CDC δεν αναμένουν ότι το προσδόκιμο ζωής το 2021 θα επιστρέψει σε αυτό που ήταν το 2019».

Επιδείνωση της ψυχικής υγείας: 

Όπως έχουν δείξει πολλές μελέτες, τo άμεσο αποτέλεσμα των «μη-φαρμακευτικών παρεμβάσεων» (NPI) για την COVID, ήταν η επιδείνωση της ψυχικής υγείας στους εφήβους και τους νέους ενήλικες και στους μεσήλικες – που εκδηλώθηκε σχεδόν αμέσως την άνοιξη του 2020. 

Περιγράφοντας τον πολύ δυσμενέστερο απολογισμό της ψυχικής υγείας κατά την COVID σε σύγκριση με τις προηγούμενες «μαζικά αρνητικές επιπτώσεις», μια δημοσιογραφική έρευνα διαπίστωσε ότι οι «μη-φαρμακευτικές παρεμβάσεις» (NPI) εξάλειψαν έναν από τους «πιο αποτελεσματικούς τρόπους καταπολέμησης του άγχους, τις κοινωνικές επαφές στο πλαίσιο των κοινοτήτων».

Η διαπροσωπική υποστήριξη είναι ιδιαίτερα ζωτικής σημασίας για τη νεολαία και, επομένως, δεν αποτελεί έκπληξη ότι τα μέτρα που σχετίζονται με τις «μη-φαρμακευτικές παρεμβάσεις» (NPI), όπως η υποχρεωτική τηλεκπαίδευση, ο εγκλεισμός στο σπίτι και οι αβεβαιότητα για την κάλυψη βασικών αναγκών υπήρξαν βασικοί παράγοντες για την εκδήλωση κατάθλιψης και άγχους στους νέους. 

Θάνατοι από υπερβολική δόση νόμιμων και παράνομων ουσιών: 

Τα δεδομένα για τις θανατηφόρες και τις μη-θανατηφόρες υπερβολικές δόσεις φαρμάκων έχουν αρχίσει να αντικατοπτρίζουν την καθοδική τάση των δεικτών της ψυχικής υγείας. Για παράδειγμα: 

  • Μεταξύ Μαΐου 2019 και Μαΐου 2020, τα CDC ανέφεραν «τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων από υπερβολική δόση που έχει καταγραφεί ποτέ σε διάστημα 12 μηνών», με τους περισσότερους θανάτους να καταγράφονται μεταξύ Μαρτίου και Μαΐου 2020. 
  • Σε σχετικές έρευνες των CDC που αφορούν τις υπερδοσολογίες των συνταγογραφούμενων βενζοδιαζεπινών (ηρεμιστικά που συνταγογραφούνται για το άγχος και την αϋπνία) και των παράνομων «βενζό», οι θάνατοι από υπερβολική δόση αυξήθηκαν κατά 21,8% και 519,6%, αντίστοιχα. 
  • Οι περισσότερες από τους μισούς (53,8%) θανάτους από υπερβολική δόση παράνομων βενζοδιαζεπινών και σχεδόν το ένα τρίτο (30,7%) των θανάτων από υπερβολική δόση νόμιμων συνταγογραφούμενων βενζοδιαζεπινών αφορούσαν σε νέους ηλικίας 15-34 ετών. 
  • Σε ό,τι αφορά τους θανάτους από οπιοειδή οι περισσότεροι αφορούσαν το φεντανύλ (συνθετικο οπιοειδές). Η παράνομη (μη-συνταγογραφούμενη) χρήση του φαιντανύλ αυξήθηκε κατά 35% από τα μέσα Μαρτίου έως τα μέσα Μαΐου 2020. 

Αυτοκτονίες: 

Οι ειδικοί συμφωνούν ότι η επιδείνωση της ψυχικής υγείας που σχετίζεται με τα Lockdown («αποκλεισμoύς») θα μπορούσε να αυξήσει τα ποσοστά των αυτοκτονιών. Προειδοποιούν, ωστόσο, ότι μπορεί να χρειαστεί χρόνος για να εξακριβωθούν οι τάσεις αυτοκτονίας μετά την επιβολή των «μη-φαρμακευτικών παρεμβάσεων» (NPI), σημειώνοντας ότι τα στοιχεία από προηγούμενες επιδημίες δείχνουν μια αρχική βραχυπρόθεσμη μείωση των αυτοκτονιών «που σχετίζεται με μια περίοδο «μήνα του μέλιτος» ή με το φαινόμενο «συσπείρωση». 

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, ωστόσο, μια έκθεση του Ιουλίου 2020 υπογράμμισε «μια ανησυχητική προειδοποίηση ότι οι αυτοκτονίες των παιδιών από αυτοκτονίες μπορεί να έχουν αυξηθεί κατά τις πρώτες 56 ημέρες του Lockdown, σε συνδυασμό με παράγοντες που συνεισφέρουν σ’ αυτές, όπως οι περιορισμοί στην εκπαίδευση και σε άλλες δραστηριότητες, η διακοπή των υπηρεσιών φροντίδας και υποστήριξης στο σπίτι, οι ενδοοικογενειακές εντάσεις και απομόνωση». 

Η βασική αιτία 

Παρόλο που οι μελέτες για τις αρνητικές επιπτώσεις της επιβολής των «μη-φαρμακευτικών παρεμβάσεων» (NPI) πολλαπλασιάζονται, οι αρχές τείνουν να υποστηρίζουν «την σημασία και την αποτελεσματικότητα» των NPIs στην επιβράδυνση της εξάπλωσης του ιού της COVID-19» και μόνο διστακτικά «αναγνωρίζουν το «υψηλό κοινωνικό κόστος» τους.

 

Με προσβλητικό τρόπο, το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ (HHS), η προϊσταμένη υπηρεσία των CDC, έδωσε 250 εκατομμύρια δολάρια τον Σεπτέμβριο του 2020 για μια εκστρατεία δημοσίων σχέσεων  με σκοπό να «νικήσει την απόγνωση και να εμπνεύσει την ελπίδα». (!) 

Ένας αξιωματούχος του Υπουργείου Υγείας (HHS) δήλωσε ότι «υπάρχουν πολλές πληροφορίες για τη δημόσια υγεία που μας χρειάζονται που αφορούν το πώς να ζείτε τη ζωή σας, και να διευθύνετε τα γραφεία και τις επιχειρήσεις σας την εποχή της COVID, αλλά αφορούν επίσης και τα εμβόλια της γρίπης και του COVID». 

Είναι μάλλον προβληματικό, να έχουμε έναν φορέα (το υπουργείο υγείας - HHS) που χρηματοδοτείται από τους φορολογούμενους, ο οποίος έχει αναπτύξει και επιβάλει τόσο καταστροφικά μέτρα «μη-φαρμακευτικών παρεμβάσεων» (NPI). 

Το πραγματικό πρόβλημα στο οποίο πρέπει να εστιάζεται η προσοχή είναι οι εφαρμοζόμενες τυραννικές πολιτικές.

 

 

••••••

Ο Defender υφίσταται λογοκρισία σε πολλά κοινωνικά κανάλια. Μπορείτε να μείνετε σε επαφή με τις σημαντικές ειδήσεις, εγγραφόμενοι στις κορυφαίες ειδήσεις της ημέρας . Είναι δωρεάν . 

Μπορείτε να παραγγείλετε σήμερα το νέο βιβλίο του Robert F. Kennedy, Jr. : «The Real Anthony Fauci»

 

 

Pin It