ΠΟΙΟΙ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΤΗΝ BIG PHARMA ΚΑΙ ΤΑ BIG MEDIA

ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

 

Η BlackRock και η Vanguard Group, οι δύο μεγαλύτερες εταιρείες διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο, συνδύασαν τους New York Times και τα άλλα μέσα ενημέρωσης που κατέχουν, με την Big Pharma. 

Από τον Dr. Joseph Mercola

18 Ιουνίου 2021

https://childrenshealthdefense.org/defender/blackrock-vanguard-own-big-pharma-media/

 

 

 

Η Ιστορία με λίγα λόγια:

  • Η Big Pharma και τα συστημικά μέσα «ενημέρωσης» ανήκουν σε μεγάλο βαθμό σε δύο εταιρείες διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων:την BlackRock και την Vanguard. 
  • Οι φαρμακευτικές εταιρείες καθοδηγούν τους τρόπους αντίδρασης στην COVID-19 (έχοντας θέσει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία), και τα κύρια μέσα ενημέρωσης είναι οι πρόθυμοι συνεργάτες τους στη διάδοση της προπαγάνδας τους, προωθώντας μια ψευδή «επίσημη αφήγηση» που παραπλανά το κοινό και να προάγει το φόβο. 
  • Οι εταιρείες Vanguard και BlackRock είναι οι δύο κορυφαίοι ιδιοκτήτες των Time Warner, Comcast, Disney και News Corp, δηλαδή των 4 από τους 6 ομίλους που ελέγχουν πάνω από το 90% των μέσων «ενημέρωσης» στις ΗΠΑ. 
  • Η BlackRock και η Vanguard σχηματίζουν ένα μυστικό μονοπώλιο που αφορά ό,τι μπορεί να σκεφτεί κανείς. Συνολικά, έχουν στην ιδιοκτησία σε 1.600 αμερικανικές εταιρείες, οι οποίες το 2015 είχαν συνδυασμένα έσοδα 9,1 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.Όταν προσθέσετε σ΄αυτές τον τρίτο μεγαλύτερο παγκόσμιο ιδιοκτήτη, την εταιρεία State Street, η συνδυασμένη ιδιοκτησία τους καλύπτει σχεδόν το 90% όλων των εταιρειών του δείκτη S&P 500. 
  • Η Vanguard είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της BlackRock.Η ίδια η Vanguard, από την άλλη πλευρά, έχει μια μοναδική δομή που καθιστά δύσκολο να διερευνηθεί η ιδιοκτησία της, με την οποία συνδέονται πολλές από τις παλαιότερες, πλουσιότερες οικογένειες στον κόσμο. 
  • ••••

 Ερώτηση: Τι κοινό έχουν οι The New York Times και η πλειοψηφία άλλων μέσων μαζικής ενημέρωσης με τη Big Pharma 

Απάντηση: Κυρίως το ότι ανήκουν στην BlackRock και την Vanguard Group, τις δύο μεγαλύτερες εταιρείες διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο.  

Επιπλέον, αποδεικνύεται ότι αυτές οι δύο εταιρείες σχηματίζουν ένα μυστικό μονοπώλιο που κατέχει ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς. Όπως αναφέρεται στο παρατιθέμενο βίντεο: 

«Το απόθεμα των μεγαλύτερων εταιρειών στον κόσμο ανήκει στους ίδιους θεσμικούς επενδυτές. Όλοι κατέχουν ο ένας τον άλλον. Αυτό σημαίνει ότι οι «ανταγωνιστικές» μάρκες, όπως η Coke και η Pepsi, δεν είναι πραγματικά ανταγωνιστές, γιατί τα αποθεματικά τους ανήκουν στις ίδιες εταιρείες επενδύσεων, επενδυτικά κεφάλαια, ασφαλιστικές εταιρείες, τράπεζες και σε ορισμένες περιπτώσεις, κυβερνήσεις.

Οι μικρότεροι επενδυτές ανήκουν σε μεγαλύτερους επενδυτές. Αυτοί ανήκουν σε ακόμη μεγαλύτερους επενδυτές. Στην ορατή κορυφή αυτής της πυραμίδας υπάρχουν μόνο δύο εταιρείες: η Vanguard και η BlackRock.

Η δύναμη αυτών των δύο εταιρειών Blackrock και Vanguard είναι πέρα ​​από κάθε φαντασία: Κατέχουν μεγάλο μέρος των μετοχών όλων σχεδόν των μεγάλων εταιρειών, αλλά και τα αποθεματικά των επενδυτών σε αυτές τις εταιρείες. Αυτό τις καθιστά ένα πλήρες μονοπώλιο.

Μια έκθεση του Bloomberg αναφέρει ότι αυτές οι δύο εταιρείες από κοινού, το έτος 2028, θα έχουν επενδύσεις ύψους 20 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Αυτό σημαίνει ότι θα κατέχουν σχεδόν τα πάντα».

 Ποιοι είναι στη Vanguard; 

Η λέξη «εμπροσθοφυλακή» σημαίνει «την πρώτη θέση σε έναν στρατό ή στόλο που βαδίζει στη μάχη» ή και «την ηγετική θέση σε μια τάση ή ένα κίνημα». Και οι δύο είναι κατάλληλες περιγραφές αυτού του παγκόσμιου μεγαθήριου, που ανήκουν σε παγκοσμιοποιητές οι οποίοι προωθούν τη Μεγάλη Επανεκκίνηση  (The Great Reset), ο κεντρικός στόχος της οποίας είναι η μεταφορά πλούτου και ιδιοκτησίας από τα χέρια των πολλών στα χέρια των πολύ λίγων. 

Είναι ενδιαφέρον ότι από τον Μάρτιο του 2021, η Vanguard είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της BlackRock. Απ’ την άλλη πλευρά, η Vanguard έχει μια «μοναδική» εταιρική δομή που καθιστά δύσκολο να διερευνηθεί η ιδιοκτησία της. Ανήκει στα διάφορα κεφάλαιά της, τα οποία με τη σειρά τους ανήκουν στους μετόχους. Εκτός από αυτούς τους μετόχους, η Vanguard δεν έχει εξωτερικούς επενδυτές και δεν διαπραγματεύεται δημόσια. Όπως αναφέρεται στο  video: 

«Η ελίτ που κατέχει την Vanguard προφανώς δεν αρέσκεται να βρίσκεται στο προσκήνιο, αλλά φυσικά δεν μπορεί να κρυφτεί από όποιον είναι διατεθειμένος να ερευνήσει. Αναφορές από την Oxfam και το Bloomberg λένε ότι το 1% του παγκόσμιου πληθυσμού κατέχει μεγαλύτερο πλούτο από το υπόλοιπο 99%. Ακόμα χειρότερα, η Oxfam λέει ότι το 82% όλων των κερδών που πραγματοποιήθηκαν το 2017 πήγε σε αυτό το 1%. 

Με άλλα λόγια, αυτές οι δύο εταιρείες επενδύσεων, η Vanguard και η BlackRock κατέχουν το μονοπώλιο σε όλες τις βιομηχανίες του κόσμου και, με τη σειρά τους, ανήκουν στις πλουσιότερες οικογένειες του κόσμου, μερικές από τις οποίες είναι βασιλικές οικογένειες που ήταν πολύ πλούσιες πριν από τη βιομηχανική επανάσταση».

Βλ. το βίντεο στη διεύθυνση: https://childrenshealthdefense.org/defender/blackrock-vanguard-own-big-pharma-media/

Αν και θα χρειαστεί χρόνος για να αποκαλυφθούν όλα τα κεφάλαια που διαχειρίζεται η Vanguard προκειμένου να εντοπιστούν οι μεμονωμένοι μέτοχοι και, ως εκ τούτου, οι ιδιοκτήτες της, θα σας προτείναμε να ρίξετε μια ματιά στις ιστοσελίδες Rothschild Investment Corp και Edmond De Rothschild Holding που είναι δύο από τα ενδιαφερόμενα μέρη. Να θυμάστε το όνομα Rothschild, γιατί θα μας ξαναπασχολήσει αργότερα. 

Στο βίντεο προσδιορίζονται ως ιδιοκτήτες της Vanguard, μεταξύ άλλων, η ιταλική οικογένεια Orsini, η αμερικανική οικογένεια Μπους, η βρετανική βασιλική οικογένεια, οι οικογένειες du Pont, Morgans, Vanderbilts και Rockefellers. 

Η BlackRock και η Vanguard κατέχουν τη Big Pharma 

Σύμφωνα με την Simply Wall Street, τον Φεβρουάριο του 2020, η BlackRock και η Vanguard ήταν οι δύο μεγαλύτεροι μέτοχοι της GlaxoSmithKline, με το 7% και το 3,5% των μετοχών αντίστοιχα. Στη Pfizer, η Vanguard είναι ο κορυφαίος επενδυτής και η BlackRock είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος. 

Πάρτε υπόψη ότι οι αριθμοί της ιδιοκτησίας των μετοχών μπορούν να αλλάξουν ανά πάσα στιγμή, γιατί οι εταιρείες αγοράζουν και πωλούν μετοχές σε τακτική βάση. Η ουσία είναι ότι η BlackRock και η Vanguard, μεμονωμένα και συνδυασμένα, διαθέτουν μεγάλα μερίδια μετοχών ανά πάσα στιγμή που τις επιτρέπουν να ελέγχουν εύκολα τόσο τη Big Pharma όσο και τα μεγαλύτερα μέσα «ενημέρωσης» - και, εν συνεχεία, πολλά μικρότερα. 

Αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία, γιατί οι φαρμακευτικές εταιρείες καθοδηγούν τις αντιδράσεις στην COVID-19 (και όλες, μέχρι στιγμής, θέτουν σε κίνδυνο την δημόσια υγεία), ενώ τα συστημικά/εταιρικά  μέσα μεταδίδουν την προπαγάνδα της Big Pharma, μια ψευδέστατη επίσημη «αφήγηση» που παραπλανά και χειραγωγεί το κοινό καλλιεργώντας τον φόβο μέσω ψευδών «ειδήσεων». 

Για να έχουμε κάποια πιθανότητα να διορθώσουμε αυτήν την κατάσταση, πρέπει να καταλάβουμε ποιοι είναι οι κεντρικοί παίκτες, από πού προέρχονται οι καταστρεπτικές εντολές τους και γιατί κατασκευάζονται τα ψευδή «αφηγήματά» τους. 

Όπως σημειώνεται στην  Έκθεση του Global Justice Now τον Δεκέμβριο 2020 με τίτλο «Η φρικτή ιστορία της Big Pharma»: «απλώς δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στις φαρμακευτικές εταιρείες (οι οποίες, σε μόνιμη βάση, δίνουν πάντα την προτεραιότητα στα εταιρικά κέρδη σε βάρος της υγείας των ανθρώπων) να συνεχίσουν να υπαγορεύουν τους τρόπους αντιμετώπισης της COVID-19» . 

Σε αυτή την Έκθεση, επανεξετάζεται η επαίσχυντη ιστορία των 7 κορυφαίων φαρμακευτικών εταιρειών στον κόσμο που αναπτύσσουν και κατασκευάζουν φάρμακα και «εμβόλια» με βάση το γονίδιο κατά της COVID-19, ενώ τα συστημικά-εταιρικά Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης αναλαμβάνουν την καταπολέμηση και την απόκρυψη των πληροφοριών που αφορούν την ύπαρξη παλαιότερων φαρμάκων που είναι άμεσα διαθέσιμα, τα οποία έχει αποδειχθεί ότι έχουν υψηλό βαθμό αποτελεσματικότητας κατά της λοίμωξης.