Το εμβόλιο HPV μειώνει κατά 25%

την πιθανότητα εγκυμοσύνης

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ

Μειωμένη η πιθανότητα εγκυμοσύνης σε γυναίκες ηλικίας 25-29 ετών στις ΗΠΑ,

που εμβολιάστηκαν για τον ιό του ανθρώπινου θηλώματος (HPV)

Gayle Delong

Τμήμα Οικονομικών Επιστημών και Οικονομικών,

Baruch College / City University της Νέας Υόρκης, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ

Αλληλογραφία Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Journal of Toxicology and Environmental Health, Part A

Volume 81, 2018 - Issue 14, Pages 661-674

Received 05 Aug 2017 - Accepted 14 May 2018 - Published online: 11 Jun 2018 -

https://doi.org/10.1080/15287394.2018.1477640

Επιμέλεια κειμένων: Κλεάνθης Γρίβας

 ΠΕΡΙΛΗΨΗ

(ABSTRACT)

 

Τα ποσοστά γεννήσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν πέσει πρόσφατα. Τα ποσοστά γεννήσεων ανά 1.000 γυναίκες ηλικίας 25 έως 29 μειώθηκε από 118 το 2007 σε 105 το 2015.

Ένας παράγοντας που μπορεί να αφορά τη συμμετοχή του εμβολιασμού κατά του ιού των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV). Λίγο μετά την έγκριση του εμβολίου, εμφανίστηκαν αρκετές αναφορές παραληπτών που έπασχαν από πρωτογενή ωοθηκική ανεπάρκεια.

Αυτή η μελέτη ανέλυσε στοιχεία που συγκεντρώθηκαν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και Διατροφής έρευνας εξέτασης, που αντιπροσώπευαν 8.000.000 γυναίκες στις ΗΠΑ, από 25 έως 29 ετών, μεταξύ 2007 και 2014.

Περίπου το 60% των γυναικών που δεν έκαναν το εμβόλιο HPV είχαν συλλάβει τουλάχιστον μία φορά, ενώ το ποσοστό αυτό μειώνεται στο 35% μεταξύ των γυναικών που έκαναν το εμβόλιο HPV.

Για τις έγγαμες γυναίκες: που δεν έκαναν το εμβόλιο HPV διαπιστώθηκε ότι συνέλαβε το 75%, ενώ μεταξύ των γυναικών που το έκαναν μόνο το 50%.

Από την ανάλυση των δεδομένων της σύγκρισης των γυναικών που έκαναν το εμβόλιο HPV με τις γυναίκες της ίδιας ηλικιακής ομάδας, που δεν το έκαναν, προκύπτει ότι οι γυναίκες που έκαναν το εμβόλιο HPV ήταν λιγότερο πιθανό να έχουν συλλάβει ποτέ σε σχέση με τις γυναίκες που δεν το έκαναν.

Εάν το 100% όσων συμμετείχαν στη μελέτη αυτή είχε λάβει το εμβόλιο HPV, ο αριθμός των γυναικών θα μειωνόταν κατά 2 εκατομμύρια.

Επομένως, δικαιολογείται περαιτέρω μελέτη της επίδρασης του εμβολίου HPV στη γονιμότητα.

Μια νέα έρευνα διαπίστωσε ότι το 25% των κοριτσιών που κάνουν το εμβόλιο για τον Καρκίνο του Τραχήλου της Μήτρας (Ανθρώπινο Papillomavirus - HPV) καταλήγουν σε στείρωση. Δεν θα είναι σε θέση να κάνουν παιδιά.

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Επιθεώρηση Τοξικολογίας και Περιβαλλοντικής Υγείας (Journal of Toxicology and Environmental Health, Part A, τόμος 81, 2018 – τχ. 14, σελ. 661-674), Ιούνιος 2018, με τίτλο:

«Μια μειωμένη πιθανότητα εγκυμοσύνης στις γυναίκες στις Ηνωμένες Πολιτείες, ηλικίας 25 έως 29 που έκαναν το εμβόλιο για τον ιό ανθρώπινων θηλωμάτων”. [HPV]

Οι ερευνητές εξέτασαν 8 εκατομμύρια γυναίκες στις Ηνωμένες Πολιτείες μεταξύ 25 και 29 ετών.

 Μεταξύ των γυναικών που δεν είχαν ποτέ εμβολιαστεί με το εμβόλιο HPV, το 75% είχε τουλάχιστον ένα παιδί.

  • Μεταξύ των έγγαμων γυναικών που είχαν εμβολιαστεί, ο αριθμός ήταν 50%.
  • Το ίδιο κενό υπήρχε στις άγαμες γυναίκες - περίπου 25% λιγότερες εμβολιασμένες γυναίκες είχαν παιδιά.

 Oi συγγραφείς της μελέτης αναλύοντας τα στατιστικά δεδομένα, υπολόγισαν ότι εάν είχαν εμβολιαστεί και τα 8 εκατομμύρια γυναίκες της μελέτη, οι ΗΠΑ θα είχαν υποστεί μια καταστροφική πτώση του ρυθμού γεννήσεων, πράγμα που θα σήμαινε 2 εκατομμύρια λιγότερα παιδιά.

Στη μελέτη σημειώνεται ότι πολλές γυναίκες που έκαναν το εμβόλιο, έχουν αναφέρει ότι εμφάνισαν «πρωτογενή ωοθηκική ανεπάρκεια» (τα κορίτσια στην εφηβεία και οι νεαρές γυναίκες μεταξύ 20-29 ετών), μια κατάσταση που εμφανίζεται κατά το… μετα-εμμηνο-παυσιακό στάδιο.

 Εάν θέσετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με το πρόγραμμα εμβολιασμού στην Αμερική, το πλήθος των υποστηρικτών των υποχρεωτικών εμβολίων, αντιδρά με κραυγές.

Θεραπεύουμε πραγματικά κάτι σαν την πολιομυελίτιδα, όταν εμβολιάζουμε τα παιδιά για τον HPV;

Ο ιός HPV προκαλεί κονδυλώματα των γεννητικών οργάνων σε ορισμένους φορείς. Σύμφωνα με το CDC, συνήθως ο HPV δεν παρουσιάζει καθόλου συμπτώματα. Δεν υπάρχει καμία θεραπεία για αυτόν αλλά, κατά κανόνα, ο ιός απομακρύνεται μόνος του.

Είναι πιο πιθανό να πεθάνει κάποιος από ένα τυχαίο συμβάν, από πνιγμό σε ένα εστιατόριο ή κάνοντας ποδήλατο, παρά από τη μόλυνση με τον ιό HPV.

Το εμβόλιο δεν αποτελεί εγγύηση ότι ένα άτομο δεν θα προσβληθεί απ’ αυτόν τον, συνήθως καλοήθη, ιό. Απλώς, μειώνονται οι πιθανότητες.

Αξίζει να στειρωθεί το 25% των γυναικών στην Αμερική για αυτό;

Ο ιός HPV μπορεί να μεταδοθεί σεξουαλικά. Με άλλα λόγια, εάν τηρούνται οι κανόνες καθαριότητας, προφυλάξεων και οι προληπτικοί έλεγχοι με Pap-Test, οι πιθανότητες προσβολής από τον HIV είναι από ελάχιστες έως μηδενικές.

Πόσες νέες γυναίκες θα αρνιόντουσαν να κάνουν το εμβόλιο HPV αν γνώριζαν ότι αυτό είχε 25% πιθανότητες να τις καταστήσει ανίκανες να κάνουν παιδιά ισοβίως;

Το εμβόλιο HPV μόνο μερικώς προστατεύει (εάν προστατεύει) από μία από τις χιλιάδες σεξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες, ΑΛΛΑ το 25% των εμβολιασμένων γυναικών αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο να μη μπορούν να τεκνοποιήσουν. Το αντίτιμο για το εμβόλιο HPV είναι τραγικά υπερβολικά υψηλό και κάθε γονιός θα πρέπει να το εξετάσει σοβαρά πριν εμβολιάσει τις κόρες του.

Δυστυχώς για τους περισσότερους Αμερικανούς, σχεδόν όλες οι Πολιτείες επέβαλαν (ή εξετάζουν να επιβάλουν) νομοθετικές ρυθμίσεις για την υποχρεωτική-καταναγκαστική λήψη του εμβολίου HPV και η Big Pharma διαθέτει ένα πακτωλό χρημάτων για να επιτευχθεί αυτό.

Η Βιρτζίνια, το Τέξας και η Επαρχία της Κολούμπια έχουν καταστήσει υποχρεωτικό το εμβόλιο HPV για τα κορίτσια της 6ης τάξης, διαφορετικά δεν μπορούν πλέον να φοιτήσουν στο δημόσιο σχολείο. Στο Ρόουντ Άιλαντ αυτό αφορά στα κορίτσια της 7ης τάξης. Η Καλιφόρνια και πολλά άλλα κράτη εξετάζουν το ενδεχόμενο να καταστήσουν το εμβόλιο HPV υποχρεωτικό για τη δημόσια σχολική φοίτηση.

 

Pin It