Tucker Carlson: Οι ΗΠΑ ανατίναξαν τους αγωγούς Nord Stream; Φυσικά, και κατηγορούμε τον Πούτιν

Tucker Carlson

Fox News

27 Σεπτεμβρίου 2022 

Ο Tucker Carlson του Fox News για τα σαμποτάζ στους αγωγούς Nord Stream 1 και 2 στην εκπομπή του «Tucker Carlson Tonight», 27-09-2022 

https://www.realclearpolitics.com/video/2022/09/28/tucker_carlson...realclearpolitics

 

Tucker Carlson: Απεχθάνομαι να ξεκινήσω τη σημερινή εκπομπή με μια ζοφερή είδηση, αλλά μια από τις μεγαλύτερες περιβαλλοντικές καταστροφές της εποχής μας εκτυλίσσεται σήμερα στις ακτές της Δανίας. Οι τεράστιοι ρωσικοί αγωγοί Nord Stream, που μεταφέρουν φυσικό αέριο από τη Ρωσία στη Δυτική Ευρώπη, έχουν υποστεί δολιοφθορά.


Την ώρα που μιλάμε, οι αγωγού Nord Stream 1 και 2 ρίχνουν εκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου στη Βαλτική Θάλασσα. Αεροφωτογραφίες που μπορείτε να δείτε στην οθόνη σας, δείχνουν ένα πεδίο τοξικών φυσαλίδων πλάτους μεγαλύτερου του ενός χιλιομέτρου. Μπορείτε μόνο να μαντέψετε πόσα θαλάσσια θηλαστικά σκοτώνονται αυτή τη στιγμή – αμέτρητα. Αλλά η μόνιμη ζημιά μπορεί να αφορά στην ατμόσφαιρα.

Το φυσικό αέριο αποτελείται από μεθάνιο έως και 90%.  Όπως σας επαναλαμβάνει συχνά ο Τζο Μπάιντεν, το μεθάνιο είναι η βασική αιτία της υπερθέρμανσης του πλανήτη, που αποτελεί, φυσικά, υπαρξιακή απειλή για την ανθρωπότητα και τον πλανήτη. Έτσι, αν ανησυχείτε για την κλιματική αλλαγή, αυτό που μόλις συνέβη με τους αγωγούς Nord Stream είναι τόσο κοντά στην αποκάλυψη όσο δεν έχουμε φτάσει ποτέ. Λοιπόν, το ερώτημα είναι πώς έγινε αυτό; Και αποδεικνύεται ότι δεν ήταν ατύχημα.

Τη ίδια στιγμή που εντοπίστηκαν οι διαρροές σε αυτούς τους αγωγούς, οι Σουηδοί αξιωματούχοι κατέγραψαν τρεις ισχυρές υποθαλάσσιες εκρήξεις, κάθε μία από τις οποίες ισοδυναμούσε με εκατοντάδες κιλά TNT. Τίποτα στη φύση δεν μπορεί να το εξηγήσει αυτό. Σχεδόν αμέσως, οι αγωγοί άρχισαν να διαρρέουν σε τρία ξεχωριστά σημεία. Άρα, υπάρχει μόνο μία εξήγηση για αυτό που συνέβη. Αυτή ήταν μια πράξη τρομοκρατίας. Αυτό ήταν πολύ προφανές για τον πρωθυπουργό της Πολωνίας και δεν έχασε χρόνο για να το πει.

MATEUSZ MORAWIECKI, πρωθυπουργός της Πολωνίας: «Σήμερα έχουμε να κάνουμε και με μια πράξη δολιοφθοράς. Δεν γνωρίζουμε ακόμη λεπτομέρειες για το τι συνέβη, αλλά μπορούμε να δούμε ξεκάθαρα ότι πρόκειται για μια πράξη δολιοφθοράς, μια πράξη που πιθανότατα σηματοδοτεί το επόμενο στάδιο στην κλιμάκωση της κατάστασης που αντιμετωπίζουμε στην Ουκρανία».

Όπως είπε, μπορούμε να δούμε ξεκάθαρα ότι αυτή ήταν μια πράξη δολιοφθοράς, μια πράξη τρομοκρατίας. Λοιπόν, ναι, μπορούμε να το δούμε αυτό. Tο ερώτημα είναι ποιος το έκανε; Φυσικά, ο βασικός ύποπτος είναι «προφανής»: Είναι ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο άνθρωπος που προκάλεσε εγχώριο πληθωρισμό εδώ στις ΗΠΑ και έκλεψε τις εκλογές του 2016 από τη Χίλαρι Κλίντον. Η Washington Post το αμέσως το μήνυμα και έγραψε: «Ο Πούτιν εξοπλίζει τώρα τους αγωγούς Nord Stream».

Σύμφωνα με τον Καναδό πρεσβευτή στον ΟΗΕ, ο Βλαντιμίρ Πούτιν αποφάσισε να χρησιμοποιήσει «τη ρύπανση ως πράξη πολέμου». Το προοδευτικό Twitter ενέκρινε σθεναρά αυτό το συμπέρασμα. Αυτό «ο Πούτιν το έκανε» φαίνεται λογικό μέχρι να το σκεφτείς για μια στιγμή. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν μπορεί να είναι κακός –όπως μας λένε– αλλά είναι ανόητος; Μάλλον δεν είναι ανόητος και όμως, εδώ είναι το περίεργο: αν ήσουν εσύ ο Βλαντιμίρ Πούτιν, θα έπρεπε να είσαι αυτοκτονικός βλάκας για να ανατινάξεις τον δικό σου αγωγό ενέργειας. Αυτό είναι το μόνο πράγμα που δεν θα έκανες ποτέ.

Οι αγωγοί φυσικού αερίου είναι η κύρια πηγή της δύναμης και του πλούτου της Ρωσίας και το πιο κρίσιμο, η μόχλευση της έναντι άλλων χωρών. Η Ευρώπη χρειάζεται την ενέργειά σας τώρα περισσότερο από ποτέ, καθώς πλησιάζει ο χειμώνας. Εάν δεν μπορεί να παραδώσει αυτή την ενέργεια, τότε χώρες όπως η Γερμανία δεν χρειάζεται να δώσουν προσοχή σε αυτό που θέλει. Βρίσκεται στη μέση ενός πολέμου, ενός κανονικού πολέμου στο πεδίο, οπότε χρειάζεται όλη τη μόχλευση που μπορεί να αποκτήσει. Υπό αυτές τις συνθήκες, δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να ανατινάξει η Ρωσία τους Nord Stream 1 και 2.

Στην πραγματικότητα, αυτό είναι τόσο προφανές ώστε ακόμη και όταν ο περίφημα ολίγος υπουργός Εξωτερικών, ο Τόνι Μπλίνκεν, φαινόταν να το παραδέχεται σήμερα λέγοντας «τα σαμποτάζ στους Nord Stream, προφανώς δεν είναι προς το συμφέρον κανενός». Σωστά, αλλά μόνο η μισή φράση είναι σωστή. Είναι αλήθεια ότι η ανατίναξη του Nord Stream δεν είναι προς το συμφέρον του Βλαντιμίρ Πούτιν. Δεν θα το έκανε αυτό. Γιατί να το κάνει; Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι άλλες χώρες δεν θα σκέφτονταν να το κάνουν. Θα το εξέταζαν και ξέρουμε ότι το έχουν σκεφτεί γιατί τουλάχιστον ένας από αυτούς, ο Μπάιντεν, το έχει δηλώσει δημόσια. Στις αρχές Φεβρουαρίου 2022, λιγότερο από τρεις εβδομάδες πριν ξεκινήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία, ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε στην κάμερα ότι «μπορεί να καταργήσει αυτούς τους αγωγούς».

Προσέξτε τη διατύπωση του Μπάιντεν. Ένας πρόεδρος δεν εκφράζεται με τυχαίο τρόπο, ιδιαίτερα όταν χρησιμοποιεί "κάρτες ανάγνωσης". Δεν είπε «θα σταματήσω την παράδοση φυσικού αερίου από τη Ρωσία στη Γερμανία»Είπε «δεν θα υπάρξει Nord Stream 2. Θα βάλουμε ένα τέλος σε αυτό».  Δηλαδή θα τον τινάξει στον αέρα.

Και όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο «Πώς θα το κάνετε αυτό;», απάντησε: «Σας υπόσχομαι ότι θα τo καταφέρουμε αυτό». Το σκέφτηκαν καλά. Και όμως όσοι παρακολουθούσαν τον Μπάιντεν δεν τον πήραν στα σοβαρά όταν το είπε. Ανάμεσά τους κι εμείς.

Αυτός είναι ο πρόεδρος που κήρυξε την κλιματική αλλαγή ως την πιο πιεστική έκτακτη ανάγκη στην ιστορία του κόσμου. Αυτός είναι ο άνθρωπος που σας κάνει διαλέξεις σχετικά με τη χρήση της ξυλόσομπας ή την οδήγηση ενός SUV λόγω των εκπομπών του. Αυτός είναι ο τύπος που ξόδεψε δισεκατομμύρια προσπαθώντας να μετριάσει τον μετεωρισμό των αγελάδων λόγω του μεθανίου. Ήταν δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι αυτός ο τύπος θα ανατίναζε πραγματικά δύο αγωγούς μεθανίου στη μέση της Βαλτικής Θάλασσας; 

Ενα τέτοι σαμποταζ θα ήταν μια αφάνταστα απερίσκεπτη πράξη. Αυτό θα το κάνατε μόνο αν θέλατε να ξεκινήσετε έναν πυρηνικό πόλεμο. Θα ήταν τρελό. Κι όμως εκ των υστέρων, είναι προφανές ότι το σκέφτονταν αυτό γιατί ο Τζο Μπάιντεν δεν ήταν το μόνο άτομο που το πρότεινε. Η Βικτόρια Νούλαντ στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ είπε σχεδόν το ίδιο πράγμα. 

Η Βικτόρια Νούλαντ είναι μια ισόβια μαζορέτα του πολέμου. Εργάστηκε για να προκαλέσει την εισβολή στο Ιράκ, δεν ζήτησε ποτέ συγγνώμη, και συνέχισε. Βοήθησε να σχεδιαστεί το πραξικόπημα που ανέτρεψε την ουκρανική κυβέρνηση μερικά χρόνια πριν. Τόσο ικανή. Προφανώς είναι ικανή για οτιδήποτε... εκτός από περιβαλλοντική τρομοκρατία; Ακόμη και για την Βικτόρια Νούλαντ, αυτό φαινόταν εξαιρετικά υπερβολικό, και όμως, είχε την ιδέα από τον Ιανουάριο:


VICTORIA NULAND: «Όσον αφορά το Nord Stream 2, συνεχίζουμε να έχουμε πολύ έντονες και ξεκάθαρες συνομιλίες με τους Γερμανούς συμμάχους μας και θέλω να είμαι ξεκάθαρη μαζί σας σήμερα. Εάν η Ρωσία εισβάλει στην Ουκρανία, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, ο Nord Stream 2 δεν θα προχωρήσει».


[ΣτΕ] Τον Φεβρουάριο του 2014, η Βικτώρια Νούλαντ βοηθός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ αρμόδια για την Ευρώπη, ενώ συζητούσε με τον τότε πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Ουκρανία Τζέφρι Πάιατ, όταν έγινε αναφορά στις αντιδράσεις Ε.Ε. είπε σε άπταιστη διπλωματική γλώσσα το περίφημο: «Ποιος τη γαμάει την Ευρωπαϊκή Ένωση», ενώ ο πρεσβευτής Τζέφρι Πάιατ ακούγεται να γελά και να συμφωνεί με την προϊσταμένη του.

(Βήμα, 8/2/2014) https://www.tovima.gr/2014/02/08/world/rompai-aparadekta-ta-sxolia-tis-noylant-gia-tin-ee/ 

Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, θα σταματήσουμε το Nord Stream. Τώρα, κοιτάζοντας πίσω, στον Ιανουάριο 2022, αυτές οι λέξεις φαίνονται ανατριχιαστικές οκτώ μήνες αργότερα, καθώς το φυσικό αέριο χύνεται στη Βαλτική Θάλασσα και διαχέεται στην ατμόσφαιρα. Επομένως, πρέπει να ρωτήσετε, «θα μπορούσε πράγματι η κυβέρνηση Μπάιντεν να κάνει κάτι τέτοιο;» Δεν μπορούμε να το πούμε με σιγουριά.  Μπορούμε να σας πούμε ότι οι στενοί σύμμαχοι του Λευκού Οίκου του Μπάιντεν πιστεύουν ότι σίγουρα το έκανε.  

Ο Ράντεκ Σικόρσκι είναι Πολωνός τέως υπουργός άμυνας και εξωτερικών της Πολωνίας και νυν ευρωβουλευτής και πρόεδρος της αντιπροσωπείας της ΕΕ στις ΗΠΑ. Είναι επίσης σύζυγος της στενογράφου του καθεστώτος Anne Applebaum του περιοδικού The Atlantic και έχει πολύ στενές σχέσεις με τον Τζο Μπάιντεν. Έτσι, όταν ανατινάχτηκαν οι αγωγοί, ο Σικόρσκι απάντησε αμέσως γράφοντας: «Ευχαριστώ ΗΠΑ». 

Για άλλη μια φορά: Tο έκανε πραγματικά αυτό η κυβέρνηση Μπάιντεν; Είναι δύσκολο να το πιστέψεις. Δεδομένου ότι μια τέτοια θηριωδία είναι ουσιαστικά μια τρομοκρατική ενέργεια, δεν θέλουμε να την αποδώσουμε στην κυβέρνηση, αλλά πρέπει να σας πούμε ότι ίσως όχι τυχαία, σήμερα αποκαλύφθηκε ένας ολοκαίνουργιος αγωγός, ένας αγωγός που μεταφέρει μη-ρωσικό φυσικό αέριο στις ίδιες περίπου περιοχές, με τους αγωγούς Nord Stream. Αυτός ο αγωγός ονομάζεται Baltic Pipe. Εγκαινιάστηκε στην Πολωνία και θα μεταφέρει φυσικό αέριο από τη Νορβηγία μέσω της Δανίας στην Πολωνία και σε άλλες κοντινές χώρες. Και είναι πιθανό να τα πάει πολύ καλά, αφού θα έχει  πλέον λιγότερο ανταγωνισμό. 

Έχει σχέση νόημα; Τι λέει ο Λευκός Οίκος για αυτό; Πώς λογοδοτούν αυτό που συνέβη σήμερα; Λοιπόν, δεν αρνούνται ακριβώς την ευθύνη για αυτό. Αντίθετα, κοιτάζουν τα πάνω. Εδώ είναι ο δημοσιογράφος του προέδρου, σημειώνοντας ότι η καταστροφή ενός ακόμη αγωγού ενέργειας είναι μια ακόμη ευκαιρία για εσάς να αγοράσετε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

KARINE JEAN-PIERRE: «Όπως γνωρίζετε όλοι, αυτοί οι αγωγοί δεν διοχέτευαν αέριο στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή. Ο NS-2 δεν τέθηκε ποτέ σε λειτουργία, ενώ ο NS-1 δεν λειτουργεί εδώ και εβδομάδες επειδή ο Πούτιν έχει μετατρέψει σε όπλο την ενέργεια, πράγμα που το έχουμε πει πολλές φορές στο παρελθόν. Αυτό απλώς καθοδηγεί τη σημασία που έχουν οι προσπάθειές μας να συνεργαστούμε για να αποκτήσουμε εναλλακτικές προμήθειες φυσικού αερίου στην Ευρώπη και να υποστηρίξουμε τις προσπάθειες για μείωση της κατανάλωσης φυσικού αερίου και για επιτάχυνση της πραγματικής ενεργειακής ανεξαρτησίας με τη μετάβαση στην οικονομία καθαρής ενέργειας».

Η «μετάβαση στην καθαρή ενέργεια» λένε ότι οι άνθρωποι που μπορεί κάλλιστα να είναι υπεύθυνοι για την είσοδο μεθανίου στη Βαλτική Θάλασσα και στην ατμόσφαιρα σε μια κλίμακα που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν μπορούν να φανταστούν. Οι άνθρωποι που σας κάνουν διαλέξεις για το SUV σας, μπορεί να έχουν ανατινάξει έναν αγωγό φυσικού αερίου και να έχουν δημιουργήσει μια από τις μεγαλύτερες περιβαλλοντολογικές καταστροφές της εποχής μας.

Αν το έκαναν αυτό, θα είναι ένα από τα πιο τρελά, πιο καταστροφικά πράγματα που έχει κάνει ποτέ μια αμερικανική κυβέρνηση. Αλλά θα ήταν επίσης απόλυτα συνεπείς με ό,τι κάνουν. Τι κάνουν; Καταστρέφουν. Αυτοί οι άνθρωποι δεν έχτισαν τίποτα απολύτως. Αντίθετα, γκρεμίζουν και βεβηλώνουν, από τα ιστορικά αγάλματα μέχρι το Σύνταγμα και τις ενεργειακές υποδομές και κανένας στο Κογκρέσο δεν προσπαθεί να σταματήσει κάτι από αυτά. Απλώς προετοιμάζονται για το αναπόφευκτο αποτέλεσμα. 

Απόψε, η Γερουσία μόλις προώθησε ένα νομοσχέδιο δαπανών ύψους 35 εκατομμυρίων δολαρίων για το Υπουργείο Ενέργειας ώστε «να προετοιμαστεί και να ανταποκριθεί σε πιθανά πυρηνικά και ραδιολογικά περιστατικά στην Ουκρανία». Τι είπατε;

Το ποσό αυτό ανεβάζει τις συνολικές δαπάνες των ΗΠΑ για την Ουκρανία σε 67 δισεκατομμύρια δολάρια – για τον πόλεμο της Ουκρανίας, για τη χρηματοδότηση της κυβέρνησής της και για την ενέργειά της– την παραμονή μιας τεράστιας αναστάτωσης στην οικονομία μας. 67 δισεκατομμύρια δολάρια, ένα ποσό μεγαλύτερο από τον στρατιωτικό προϋπολογισμό της Ρωσίας του 2021. Και το Κογκρέσο αναμένεται να εγκρίνει πλήρως το νομοσχέδιο μέσα σ’ αυτή την εβδομάδα, με τους Ρεπουμπλικάνους να κουνούν το κεφάλι τους σαν τα ζόμπι που είναι.

Ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα αυτού; Κάθε δράση έχει μια αντίδραση, ίση και αντίθετη. Να ανατινάξουν τους αγωγούς Nord Stream; Εντάξει, έχουμε εισέλθει σε μια νέα φάση, μια φάση στην οποία οι ΗΠΑ βρίσκονται σε απευθείας πόλεμο με τη μεγαλύτερη πυρηνική δύναμη στον κόσμο. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα χρησιμοποιήσουμε αμέσως τα πυρηνικά, αλλά σημαίνει ότι μπορεί να υπάρξουν συνέπειες. Εάν εμείς ανατινάζουμε τους αγωγούς Nord Stream, γιατί η Ρωσία δεν θα κόψει τα υποθαλάσσια καλώδια Διαδικτύου;

Τι θα γινόταν αν το έκανε; Τι θα συνέβαινε αν οι τράπεζες στο Λονδίνο δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν με τράπεζες στη Νέα Υόρκη; Αφήνοντας κατά μέρος τις πιθανές επιπτώσεις του στο ηλεκτρικό μας δίκτυο, ας περιοριστούμε μόνο στο ότι οι τράπεζες δεν θα μπορούσαν να επικοινωνήσουν μεταξύ τους για μια μέραΠοιο θα ήταν το οικονομικό αποτέλεσμα; Θα μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε μια πραγματική κατάρρευση. Θα μπορούσαμε να καταλήξουμε πολύ γρήγορα να ζούμε σε συνθήκες τρίτου κόσμου. Αυτά είναι τα διακυβεύματαΟι άνθρωποι πίσω από αυτό, οι «ιδιοφυΐες» όπως η Victoria Nuland, έχουν σκεφτεί τις επιπτώσεις; ‘Ίσως τις έχουν σκεφτεί. Ίσως αυτό να είναι το θέμα.

 

Pin It