Η Ελλάδα παντελώς απούσα

από τις διεργασίες που την αφορούν άμεσα και ζωτικά

Χάρη στην εθελοδουλία της Τρόϊκας-Εσωτερικού

Κλεάνθης Γρίβας

7-11-2012

 

Μην αμελήσετε.

Πάρτε μαζί σας νερό.

Το μέλλον μας θα έχει πολύ ξηρασία.

[γιατί]

Το ζήτημα πια έχει τεθεί:

Ή θα εξακολουθούμε να γονατίζουμε…

ή θα σηκώσουμε άλλον πύργο ατίθασο

απέναντί τους.

Μιχάλης Κατσαρός

 

Στις εκλογές του Ιουνίου 2012, ενεργητικά με τη συμμετοχή τους (29,8% του εκλογικού σώματος) και παθητικά με την αποχή τους (37,5% του εκλογικού σώματος), οι 7 στους 10 ψηφοφόροι έδωσαν τη δυνατότητα στους δημίους τους:

Α) Να εξαλείψουν κάθε δυνατότητα εναντίωσης στα σχέδια του τοκογλυφικού δικτύου των δανειστών μας (πτωχευμένες τράπεζες, κερδοσκοπικά κεφάλαια -funds, θεσμικοί δανειστές -ΔΝΤ, ΕΚΤ, Ευρωζώνη, κ.α.), π.χ. με την απολύτως αναγκαία (μερική ή ολική) διαγραφή του χρέους ή -έστω- με την αναγγελία της μη-καταβολής του μέχρι την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Β) Να εξασφαλίσουν την ένταξη της Ελλάδας στην -υπό γερμανική καθοδήγηση- «συμμαχίας των προθύμων», με αποτέλεσμα στη (δεδομένη) απαξίωση με την οποία αντιμετωπίζεται η χώρα απ’ αυτή τη «συμμαχία», να προστεθεί και η (δικαιολογημένη) απαξίωση με την οποία αντιμετωπίζεται και από τις χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας.

 

● Μια ματιά στο ευρωπαϊκό τοπίο δείχνει ότι από την επομένη της τακτικής Συνόδου Κορυφής του Ιουνίου 2012, στα δύο άτυπα στρατόπεδα (το στρατόπεδο της «συμμαχίας των προθύμων» -που αποτελεί εργαλείο της γερμανικής οικονομικής και εξωτερικής πολιτικής- και το στρατόπεδο των χωρών της περιφέρειας) σημειώνονται αλλεπάλληλες διμερείς ή τριμερείς συναντήσεις κορυφής από τις οποίες θα κριθούν σε μεγάλο βαθμό τα όσα πρόκειται να συμβούν στην Ευρωζώνη κατά τη Σύνοδο Κορυφής του Δεκεμβρίου 2012 (με ενδιάμεσο σταθμό την έκτατη σύνοδο κορυφής του Οκτωβρίου 2012).

 

Απ’ αυτές τις διεργασίες, η Ελλάδα είναι παντελώς απούσα, σε μια κρίσιμη στιγμή που (για λόγους πολιτικούς, οικονομικούς και γεωπολιτικούς) θα έπρεπε αυτή τη στιγμή να παίζει έναν ενεργητικό ρόλο στο στρατόπεδο των χωρών της περιφέρειας (οι οποίες -προκειμένου να επιβιώσουν- εναντιώνονται, κάθε μια σε διαφορετικό βαθμό, στην αρχιτεκτονική της Γερμανικής Ευρώπης που οραματίζεται και προσπαθεί να επιβάλλει ο γερμανικός νεοεθνικισμός).

 

Αυτό ακριβώς εξασφαλίστηκε με την αιφνίδια ολιγόωρη επίσκεψη της κ. Μέρκελ στην Αθήνα στις 9/10/2012, η οποία επισφράγισε την ένταξη της εγχώριας Τρόϊκας-Εσωτερικού στη «συμμαχία των -δουλοπρεπών- προθύμων».

 

Απ’ ό,τι έχω υπόψη μου (δεκτή οποιαδήποτε διάψευση) η Ελλάδα συνεισφέρει στην παγκόσμια παραδοξότητα με δύο «μοναδικότητες»:

● Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στην παγκόσμια ιστορία, η οποία βρέθηκε σε αδυναμία εξυπηρέτησης του εξωτερικού της χρέους και δεν προχώρησε σε (μερική ή ολική) διαγραφή του χρέους της.

● Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στην παγκόσμια ιστορία, η οποία χρεοκόπησε και μετά τη χρεοκοπία της («κούρεμα»), το χρέος της αυξήθηκε αντί να μειωθεί.

Αυτές οι δύο «μοναδικότητες» δεν οφείλονται σε κάποιους «λανθασμένους» χειρισμούς των υπαλλήλων των τοκογλύφων-δανειστών μας που διαχειρίζονται για λογαριασμό τους την πολιτική εξουσία στη χώρα μας. Οφείλονται σε συνειδητές επιλογές της Τρόϊκας-Εσωτερικού και της δουλικής σχέσης της με τη Γερμανία και την «συμμαχία των προθύμων».

 

Όπως έγραφα σε προηγούμενο σημείωμα στο «Χωνί» (με αφορμή την επίσκεψη της Μέρκελ στην Αθήνα), μέχρι και τη Σύνοδο Κορυφής του Δεκεμβρίου 2012, οι κυρίαρχες ευρωπαϊκές πολιτικές και οικονομικές ελίτ θα πρέπει να αποφασίσουν εάν θα υπάρχει ή όχι ευρωζώνη το 2013 ή όχι. Και στην περίπτωση που η απάντηση είναι καταφατική, θα πρέπει να αποφασίσουν εάν θα πρόκειται για μια Γερμανική Ευρωζώνη ή για μια Ευρωπαϊκή Ευρωζώνη.

 

Οι διεργασίες που σημειώνονται στην Ευρώπη μεταξύ Ιουνίου και Δεκεμβρίου 2012 (με ένα πλήθος διμερών και τριμερών επαφών μεταξύ των ηγετών της Ευρωζώνης), θυμίζει τις διεργασίες που κατέληξαν στη διαμόρφωση των αντίπαλων στρατοπέδων στην περίοδο πριν από τον Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.

 

Κι απ’ αυτές τις διεργασίες η Ελλάδα είναι παντελώς (και τραγικώς) απούσα. Με την ευθύνη του 70% του εκλογικού σώματος, η ελληνική κοινωνία θα υποστεί στο 100% της, τις τραγικές συνέπειες αυτής της απουσίας. Γι’ αυτό «Μην αμελήσετε. Πάρτε μαζί σας νερό. Το μέλλον μας θα έχει πολύ ξηρασία».

Κλεάνθης Γρίβας

 

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ (7/11/2012). Τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 7 Νοεμβρίου, ο κοινοβουλευτικός θίασος ποικιλιών των προθύμων (η Τρόικα-Εσωτερικού) κατέστησε νόμο του (παρα)κράτους του το Μνημόνιο 3 με 153 εθελόδουλα «Ναι», ανάγοντας και τυπικά τη χώρα σε (γερμανικό) προτεκτοράτο. Κι’ όλα αυτά, ας μη το ξεχνάμε, ελέω, εξαιτίας και χάρη στη συμπεριφορά του 70% του εκλογικού σώματος που μόνο με ψυχιατρικούς όρους μπορεί να ερμηνευτεί.

 

 

(δημοσιεύτηκε στην κυριακάτικη αντιμνημονιακή εφημερίδα "Το Χωνί" στις 11-11-2012)


Pin It