Κλεάνθης Γρίβας

ΑΝΑΣΕΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣΕΒΑΣΜΟΥ

(μέσα σε μια βδομάδα)

 

Δημοσιεύθηκε στην κυριακάτικη αντιμνημονιακή εφημερίδα «Το Χωνί» (8 Φεβρουαρίου 2015)

 

• Την περίοδο 1941-1944, το χιτλερικό Γ’ Ράιχ εγκατέστησε στην Ελλάδα τρεις διαδοχικές κυβερνήσεις κατοχικών-Κουίσλιγκς: Τσολάκογλου, Λογοθετόπουλου, Ράλλη.

• Την περίοδο 2010-2014, το νεοφιλελεύθερο Δ’ Ράιχ που διαδέχθηκε το Γ’ Ράιχ, εγκατέστησε στην Ελλάδα τρεις διαδοχικές κυβερνήσεις μνημονιακών-Κουίσλιγκς: του Γιωργάκη Παπανδρέου (του ολίγιστου, κατά τον κ. Γιανναρά), του Λουκά Παπαδήμιου (του τραπεζίτη που διαπραγματευόταν την ένταξη της Ελλάδας στην ευρωζώνη με την διαβόητη τράπεζα GoldmanSachs, η οποία με λογιστικές αλχημείες επέτρψε στην Ελλάδα να μπει παράτυπα στην Ευρωζώνη),  και την τρικομματική των Αντώνη Σαμαρά, Βαγγέλη Βενιζέλου, Φώτη Κουβέλη (που εν συνεχεία, έγινε δικομματική, με την αποχώρηση του Κουβέλη)

• Η απαλλαγή της Ελλάδας από την κατοχή του Γ’ Ράιχ απαίτησε έναν τεράστιο φόρο αίματος από τον ελληνικό λαό και την καταστροφή των υποδομών και της οικονομίας της χώρας.

• Η έναρξη της διαδικασίας της απαλλαγή της Ελλάδας από την κατοχή του Δ’ Ράιχ απαίτησε ένα παλλαϊκό «φτάνει πια» που διατρανώθηκε την Κυριακή 25.1.2015 με την συντριπτική εκλογική ήττα των εγχώριων δυνάμεων του σύγχρονου δοσιλογισμού.  

• Η αριθμητική του «φτάνει πια»: ΣΥΡΙΖΑ 36,34% (149 έδρες), ΝΔ 27,81% (76 έδρες), Χρ. Αυγή 6,28% (17 έδρες), Ποτάμι 6,05% (17 έδρες), ΚΚΕ 5,47% (15 έδρες), ΑΝΕΛ 4,75% (13 έδρες), ΠΑΣΟΚ 4,68% (13 έδρες). 

 

ΟΙ «ΠΛΗΒΕΙΟΙ» ΕΚΔΙΩΚΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΟΣΙΛΟΓΟΥΣ

Δευτέρα 26.1.2015: Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας αστραπιαία διακανονίζει τη συνεργασία του με τους ΑΝΕΛ και στις 4 μ.μ. ορκίζεται πρωθυπουργός, πετώντας στο καλάθι των πολιτικών αχρήστων το ‘Ποτάμι’ έναν «εσμό που αποδείχτηκε με τη στάση του πιο ‘γερμανοτσολιάδικα’ μνημονιακός ακό­μη κι από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ» που φτιάχτηκε για να παγιδεύσει τον ΣΥΡΙΖΑ σε ένα θανάσιμο εναγκαλισμό, δεδομένου ότι «η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν καταδι­κασμένη εκ των προτέρων σε ενσωμάτωση στο σύστημα αν υποχρεωνόταν να συγκυβερνήσει με το Ποτάμι». (Γ. Δελαστίκ, Επίκαιρα, 31/1/2015) 

Τρίτη 27.1.2015: Ορκίζεται η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ο νέος πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επαναλαμβάνει ότι ανάμεσα στη σωτηρία της κοινωνίας και της ικανοποίησης των δανειστών, προέχει πάντα η σωτηρία της κοινωνίας. 

  

Τα καίρια (από άποψη διαπραγμάτευσης με τις «εταίρες» μας) υπουργεία Οικονομικών και Εξωτερικών αναλαμβάνουν δύο απολύτως κατάλληλοι και ικανοί γι’ αυτό το τιτάνιο έργο, οι Γιάνης Βαρουφάκης και Νίκος Κοτζιάς.

 

ΓΙΑΝΗΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΚΑΙ ΓΕΡΟΥΝ ΝΤΑΣΙΕΛΜΠΛΟΥΜ 

 

Τετάρτη 29.1.2015: Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συναντάει τον ανεκδιήγητο κ. Γερούν Ντάσελμπλουμ (μια προβληματική προσωπικότητα –με το ψυχιατρικό περιεχόμενο του όρου) που στο βιογραφικό του περιέχονται ανύπαρκτα πτυχία από υπαρκτά πανεπιστήμια, με μόνη -ίσως- αληθινή την αναφορά του σε «κάποιες σπουδές» στην αγροτική οικονομία επί… ένα εξάμηνο και την -σίγουρα- αληθινή υπηρεσία του ως σφογγοκολαριος-υπάλληλος διαφόρων υπουργών.

 

Ο κ. Τσίπρας μετά τα τυπικά της συνάντησης στέλνει τον κ. Ντάισελμπλουμ στον υπουργό οικονομικών κ. Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος («ωραίος ως Έλλην») τον υποβάλλει σε ηλεκτροσόκ, όταν τον διαβεβαιώνει ότι «η τρόικα είναι μια αντιευρωπαϊκή -σύμφωνα και με το Eυρωκοινοβούλιο- και σαθρά δομημένη επιτροπή» με την οποία «δεν πρόκειται να συνεργαστεί η νέα ελληνική κυβέρνηση», εγχέοντας μια πρώτη δόση αξιοπρέπειας και υπερηφάνειας στον ελληνικό λαό που είχε εθιστεί στις αηδιαστικές οσφυοκαμψίες των προηγούμενων δοτών κυβερνήσεων.

Και ο Μίκης Θεοδωράκης, συμπυκνώνει την ψυχική κατάσταση όλων -σχεδόν- των Ελλήνων, σε μια παράγραφο: «Ήρθε λοιπόν φουριόζος με την έπαρση του Αφεντικού, για να τραβήξει τα αυτιά των άτακτων υπηκόων μιας φυλής για γέλια και για κλάματα που σήκωσε κεφάλι ξεχνώντας πως είναι αποπαίδι της Ευρώπης, του Γιούρογκρουπ και του Προέδρου του κυρίου Γερουν Νταϊσελμπλουμ. Και τότε συνέβη ένα θαύμα, σαν κι αυτά τα ξεχασμένα στα βάθη της μνήμης μου. Δύο εκπρόσωποι αυτού του Λαού της β΄ κατηγορίας, ο Τσίπρας και ο Βαρουφάκης, με σπάνια ψυχραιμία και ευγένεια, τον τύλιξαν μέσα σε δυο φωτεινά και ωραία ΟΧΙ, που τον κεραυνοβόλησαν, σε σημείο που να ξεχάσει την ευγενική του καταγωγή του Άρχοντα Ευρωπαίου και να μην ξέρει πώς και από πού να φύγει… Εδώ, στο σημείο αυτό, τα ξεχνάμε όλα. Ξαναγινόμαστε Ωραίοι Έλληνες».

ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ: OΓιάνης Βαρουφάκης αποτελεί διαπραγματευτικό εθνικό κεφάλαιο διεθνούς εμβέλειας. Εάν τα ανερμάτιστα και επηρμένα μειράκια του ευρω-ιερατείου διάβαζαν προσεκτικά το βιογραφικό του, θα ήταν λιγότερο σοκαρισμένα από την εκπληκτική άνεση με την οποία τους αντιμετωπίζει:

«Διδάσκει οικονομική θεωρία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών προσποιούμενος έντεχνα τον οικονομολόγο. Έχοντας ζήσει 23 χρόνια στην Αγγλία, στην Σκωτία, στο Βέλγιο και στην Αυστραλία, όπου και δίδασκε πριν την επιστροφή στα πάτρια, έχει δεθεί συναισθηματικά με την ιδιότητα του 'ξένου' - ιδίως τώρα που ζει μόνιμα στην Ελλάδα. Γράφει περί οικονομικών, φιλοσοφίας, πολιτικής και... θεωρίας παιγνίων. Μεγαλύτερό του κατόρθωμα θεωρεί ότι το 2005 η Αυστραλιανή κυβέρνηση αναγκάστηκε να περάσει ειδική τροπολογία από την Ομοσπονδιακή Βουλή ώστε να εξαναγκαστεί το κρατικό ραδιόφωνο να καταργήσει εβδομαδιαία του εκπομπή».

Λίγη προσοχή σ’ εκείνο το «και… θεωρίας παιγνίων» θα τους έκανε περισσότερο προσεκτικούς και… ευγενικούς. Εξπέρ της «θεωρίας των παιγνίων» ο Γιάνης Βαρουφάκης ήταν ευκολότατο να αντιμετωπίσει ως «παίγνιο» τον άνευ (γνώσης και) ήθους, αλλά με υπερφίαλο ύφος κ. Νταισελμπλουμ…

ΝΙΚΟΣ ΚΟΤΖΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ Ε.Ε. 

Σάββατο 31.1.2015: Νίκος Κοτζιάς, υπουργός εξωτερικών: «Η Ελλάδα δεν είναι κράτος παρίας. Είναι ισότιμο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στο τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, οι συνάδελφοί μου κατάλαβαν ότι δεν μπορούν να συμπεριφέρονται στην Ελλάδα σαν κράτος παρία γιατί χρωστάει λεφτά».

 

Σ’ αυτές τις προτάσεις συμπυκνώνεται η αντίδραση της νέας ελληνικής κυβέρνησης στην προσπάθεια των ηγετών της Ε.Ε. να περάσουν ένα ψήφισμα κατά της Ρωσίας για το ζήτημα της Ουκρανίας, παρουσιάζοντας μια προδιατυπωμένη πρόταση κατά παράβαση των θεσμικών τύπων βάσει των οποίων λειτουργούν τα όργανα της ΕΕ (ενημέρωση των κρατών-μελών, συναίνεσή τους, και δημοσιοποίηση της ανακοίνωσης), προφανώς γιατί μέχρι σήμερα η συναίνεση του εγχώριου δοσιλογισμού ήταν δεδομένη. 

 

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ 'ΗΓΕΤΕΣ"

Σάββατο 31.1.2015: Ο νέος υπουργός άμυνας Πάνος Καμένος επισκέπτεται τη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων για να αποτίσει φόρο τιμής στους ένστολους νέους που θυσιάστηκαν στο βωμό της «κρίσης των Ιμίων» πριν από 19 χρόνια.  

Η κρίση είχε ως αφορμή τις ενέργειες ενός παράφρονα «τοπικού άρχοντα» από την Κάλυμνο, ο οποίος θέλησε να κάνει μια ανέξοδη επίδειξη «πατριωτισμού», επισκεπτόμενος τη βραχονησίδα όπου αφού τοποθέτησε μια ελληνική σημαία και απαθανατίστηκε από το τηλεοπτικό συνεργείο που τον συνόδευε, εν συνεχεία, αποχώρησε, αδιαφορώντας για τις αλυσιδωτές αντιδράσεις που προκάλεσε η ενέργειά του, που έφερε στα πρόθυρα πολεμικής σύρραξης τη χώρα «του» με την Τουρκία. 

 

Και ο μεν «τοπικός άρχοντας», εν τη «αφελεία» του, λησμόνησε ότι όταν στήνεις μια σημαία πρέπει και να μένεις και να την υπερασπίζεσαι, ενώ επί 19 χρόνια όλοι οι «ηγέτες» (πολιτειακοί, πολιτικοί και στρατιωτικοί), εν τη πονηρία τους, θυμούνταν πολύ καλά τα χρέη που όφειλαν απέναντι στους τοκογλύφους δανειστές τους, αλλά λησμόνησαν πολύ βολικά το Χρέος που είχαν απέναντι στους ένστολους νέους που θυσιάστηκαν (για να μπορούν αυτοί να συνεχίσουν τα βρώμικα πολιτικά και οικονομικά τους «παιχνίδια»). 

 

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΟΥΡΣΟΥΛΑ ΦΟΝ ΝΤΕΡ ΝΑΙΝΕΝ 

 

Πέμπτη 5.2.2015: Προσθέτοντας το δικό της λιθαράκι στις πιέσεις των «ετέρων» μας η υπουργός άμυνας του Δ’ Ράιχ κ. Ούρσουλα Φον Ντερ Λάινεν σε συνέντευξή της στην εφημ. SueddeutscheZeitung, δήλωσε ότι «η Ελλάδα ρισκάρει τη θέση της στο ΝΑΤΟ με την προσέγγισή της στη Ρωσία».

 

Η απάντηση του νέου υπουργού άμυνας της Ελλάδας υπήρξε άμεση και αποστομωτική: 

«Η Ελλάδα ήταν πάντοτε στο πλευρό των συμμάχων όταν αντέκρουαν τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής. Η συμπεριφορά και οι δηλώσεις Γερμανών πολιτικών που αντικαθιστούν θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ είναι όχι μόνο ανεπίτρεπτες αλλά και εκβιαστικές. Υπονομεύουν τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς εκτός κι αν η Γερμανία έχει στόχο να διαλύσει την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ. Πάντως η Ελλάδα δεν προτίθεται να υποκαταστήσει την Γερμανία στις προνομιακές της σχέσεις με την Ρωσία».

 

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και το μέγαρο Μαξίμου, ανακοινώνοντας ότι:  

«Ουδείς εντός του ΝΑΤΟ έχει θέσει τέτοιο ζήτημα. Καλό είναι οι Γερμανοί να μην ανασύρουν μνήμες του 1945 στις σχέσεις τους με την Μόσχα. Άλλωστε έχει αποδειχθεί ποιος είναι ο αξιόπιστος σύμμαχος του ΝΑΤΟ στην περιοχή και ποιος όχι. Και δε νομίζουμε ότι είναι καν θέμα της Γερμανίας να θέσει θέμα ΝΑΤΟ στην Ελλάδα. Η Γερμανία μπήκε στο ΝΑΤΟ πολύ μετά την Ελλάδα, το 1955 και με έγκριση της Ελλάδας, αν θυμούνται καλά».

ΚΑΙ ΕΠΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ…

 

Pin It