Κλεάνθης Γρίβας

11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2001

Μέρος 1/3

ΤΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ

ΤΗΣ 11ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2001

 

 Περιεχόμενα

 ΑΕΡΟΠΕΙΡΑΤΕΣ: ΑΝΘΡΩΠΟΙ-ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ

ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΚΑΙ ΘΥΜΑΤΑ: ΑΡΙΘΜΟΙ - ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ

ΔΙΔΥΜΟΙ ΠΥΡΓΟΙ: ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ

ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ: ΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ

ΟΙ ΚΩΔΙΚΟΙ ΕΝΔΟΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΑΕΡΟΠΕΙΡΑΤΩΝ

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

 

«Το τρομοκρατικό εγχείρημα ήταν υπερβολικά σύνθετο και πολύπλοκο. Και, απαιτούσε τέτοια οργάνωση, ανθρώπινο δυναμικό, τεχνογνωσία, πληροφορίες, διασυνδέσεις και συντονισμό, που, καμιά τρομοκρατική ομάδα στον πλανήτη, δεν μπορεί να διαθέτει. Εύλογο, λοιπόν, το συμπέρασμα ότι ένα τέτοιο εγχείρημα μπορούσε να οργανωθεί μόνο από το εσωτερικό των ΗΠΑ και, ιδιαίτερα, από κύκλους που διαθέτουν αυτές τις δυνατότητες. 

Κλεάνθης Γρίβας

ΕΤ3, 11 Σεπτεμβρίου 2001

 (Εκπομπή «Έκτακτη Επικαιρότητα» του Παντελή Σαββίδη, ΕΤ3, 11 Σεπτεμβρίου 2001, στις 8.30 μ.μ. ώρα Ελλάδας, μόλις 4 ώρες μετά το χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους - με την 7ωρη διαφορά ώρας μεταξύ Ελλάδας και Νέας Υόρκης) 

 

«Πίσω απ’ αυτή την τρομοκρατική ενέργεια υπάρχει κάτι πολύ σοβαρότερο από τις επιδιώξεις και τις δυνατότητες ενός τρομοκρατικού γκρουπούσκουλου.

Κι αυτό το σοβαρότερο αφορά μια πραξικοπηματική απόπειρα της αμερικανικής άκρας δεξιάς, με στόχο την ανατροπή του σημερινού συσχετισμού δυνάμεων στο εσωτερικό των ΗΠΑ και ένα γενικό αναπροσανατολισμό της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής σε πλανητική κλίμακα».

Κλεάνθης Γρίβας

Εφημ. Μακεδονία, 13 Σεπτεμβρίου 2001

 

Με τις συνδυασμένες τρομοκρατικές ενέργειες στην καρδιά της αμερικανικής αυτοκρατορίας στις 11 Σεπτεμβρίου 2001, η ανθρωπότητα εισήλθε σ’ ένα, εντελώς νέο από ποιοτική άποψη, κεφάλαιο της σύγχρονης ιστορίας, στο οποίο, η διεθνής πολιτική σκηνή θα διαμορφώνεται με βάση τον σιδερένιο κανόνα «ή με μας ή εναντίον μας».

Το τρομοκρατικό χτύπημα:

Οργανώθηκε στο πλαίσιο ενός ανακτορικού πραξικοπήματος που αποσκοπούσε στην κατάληψη της εξουσίας από μια συγκεκριμένη ομάδα που βρίσκεται στα ενδότερα των θεσμών.

Πραγματοποιήθηκε με βάση ένα σχέδιο παρόμοιο μ’ αυτό που είχε προταθεί το 1962 από τον στρατηγό Λέμνιτζερ και είχε απορριφθεί από τον Τζον Κένεντι και τους επιτελείς του. Πρόκειται για το σχέδιο Επιχείρηση Northwoods, το οποίο θα αναλυθεί σε σημείωμα που ακολουθεί.

Προαναγγέλθηκε από την ομάδα του Project For New American Century (PNAC), στην οποία ανήκουν όλα τα στελέχη του επιτελείου των δύο Μπους.

Και, ακριβώς για να συγκαλυφθεί αυτή η αλήθεια, κατασκευάστηκε ένα πλήθος μύθων που επιβλήθηκαν από την εξουσία ως αδιαμφισβήτητες «αλήθειες».

ΑΕΡΟΠΕΙΡΑΤΕΣ: ΑΝΘΡΩΠΟΙ-ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ

Στις 14 Σεπτεμβρίου 2001, το FBI δημοσίευσε τον ονομαστικό κατάλογο των 19 υποτιθέμενων αεροπειρατών, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονταν και οι Αμπντουλαζίζ Αλομαρί, Μοχάντ Αλσχεχρί, Σαλέμ Αλχαζμί, Σαέντ Αλγκχαμντί και Ουαλίντ Μ. Αλσχεχρί. [Συνέντευξη Τύπου του υπουργού Δικαιοσύνης Τζον Άσκροφτ και του διευθυντή του FBI Ρόμπερτ Μίλλερ III, 14/9/2001. (http://www.usdoj .gov/ag/agcrisisremarks9_l4.htm)] Αλλά, ώ του θαύματος:

1) Δυό μέρες αργότερα, στις 16 Σεπτεμβρίου 2001, η πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στην Ουάσιγκτον επιβε­βαίωσε ότι οι τέσσερεις από τους 19 «νεκρούς αεροπειρατές» ζουν στις χώρες τους (πρόκειται για τους Αμπντουλαζίζ Αλομαρί, Μοχάντ Αλσχεχρί, Σαλέμ Αλχαζμί και Σαέντ Αλγκχαμντί)

2) Ο πέμπτος «νεκρός αεροπειρατής», (ο Ουαλίντ Μ. Αλσχεχρί που ζει στην Καζαμπλάνκα και εργάζεται ως πιλότος στην Royal Air Maroc) έδωσε συνέντευ­ξη στην αραβόφωνη εφημερίδα του Λονδίνου, Al-Qods al-Arabl.

3) O πρίγκιπας Σαούντ αλ-Φεϊζάλ, υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, δήλωσε στον Τύπο: «Αποδείχθηκε ότι πέντε από τα άτομα που κατονομάζονται στον κατάλογο τον FBI δεν έχουν καμία σχέση με το συμβάν».

4) Ο πρίγκιπας Ναγιέφ, υπουργός Εσωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, δήλωσε σε επίσημη αμερικανική αντιπροσω­πεία: «Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμιά απόδειξη ότι οι 15 Σαουδά­ραβες υπήκοοι [που κατηγορούνται από το FBΙ] συνδέονται με την 11η Σεπτεμβρίου. Δεν έχουμε λάβει τίποτε τέτοιο επί τον θέματος από τις ΗΠΑ». [Washington Post, 10-12-2001. G. Duglas: «Saudi Minister Asserts That Bin Laden Is aToolof AI Qaeda, Not a Mastermind» (http:'//www.washingtonpostcom)]

5) Τα ονόματα των 19 «αεροπειρατών» που ανακοίνωσε το FBI δεν περιλαμβάνονται στους καταλόγους των επιβατών των 4 μοιραίων πτήσεων που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τις δύο αεροπορικές εταιρείες (παρά την ανακοίνωση του FBI ότι «οι αεροπειρατές χρησιμοποίησαν τα κανονικά τους ονόματα για την έκδοση των εισιτηρίων τους»).

Το συμπέρασμα είναι προφανές: Το FBI κατασκεύασε ένα κατάλογο «αεροπειρατών» σύμφωνα με τις επιδιώξεις των εμπνευστών του εν εξελίξει ανακτορικού πραξικοπήματος που αποσκοπούσαν στην κατάληψη της εξουσίας.


ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΚΑΙ ΘΥΜΑΤΑ: ΑΡΙΘΜΟΙ - ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ

Σύμφωνα με την ανακοινώσεις των δύο αεροπορικών εταιρειών:

Η πτήση 11 της American Airlines (συντρίφτηκε στο βόρειο Πύργο του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου, WTC): Είχε 81 κατονομαζόμενους επιβάτες αλλά ανακοινώθηκαν 78 θύματα (ήτοι, «λείπουν» 3 άτομα).

Η πτήση 175 της United Airlines (συντρίφτηκε στο νότιο Πύργο του WTC): Είχε 56 κατονομαζόμενους επιβάτες αλλά ανακοινώθηκαν 46 θύματα (ήτοι, λείπουν 10 άτομα).

 Η πτήση 77 της American Airlines (υποτίθεται πως συντρίφτηκε στο Πεντάγωνο): Είχε 58 κατονομαζόμενους επιβάτες αλλά ανακοινώθηκαν 51 θύματα (ήτοι, λείπουν 7 άτομα).

Η πτήση 93 της United Airlines (εξεράγη στην Πενσυλβάνια): Είχε 38 κατονομαζόμενους επιβάτες αλλά ανακοινώθηκαν 36 θύματα (ήτοι, λείπουν 2 άτομα).

Σύμφωνα με τα παραπάνω, εάν υποτεθεί ότι οι «παραλειφθέντες» ήταν αεροπειρατές, τότε δεν ήταν δυνατόν η πτήση 11 να έχει περισσότερους από 3 τρομοκράτες και η πτήση 93 περισσότερους από 2. Αλλά,

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του FBI, τα τρία αεροπλάνα είχαν καταληφθεί από 5 αεροπειρατές το καθένα και το τέταρτο (της πτήσης 93) από 4 αεροπειρατές.

Συμπέρασμα: Ποιος ποιόν κοροϊδεύει; Και γιατί;

ΔΙΔΥΜΟΙ ΠΥΡΓΟΙ: ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ

«Το πλάτος των Δίδυμων Πύργων είναι 63,67 μέτρα. Το άνοιγμα των φτερών των Μπόινγκ 767 είναι 47,6 μέτρα. Μια απλή μετατόπιση 55,6 μέτρων θα είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν το στόχο τους τα αεροπλάνα. Με μέση ταχύτητα 700 χλμ/ώρα, αυτή η απόσταση διατρέχεται σε 3/10 του δευτερολέπτου».

Κι όμως τα αεροπλάνα βρήκαν το στόχο τους: Το ένα κόντρα στον άνεμο και το άλλο αφού έκανε μια εκπληκτικά δεξιοτεχνική στροφή (πράγμα φοβερά δύσκολο για πεπειραμένους πιλότους και, φυσικά, απολύτως αδύνατο για ερασιτέχνες «πιλότους» που εκπαιδεύτηκαν ελλιπώς σε αεροπλανάκια τύπου Τσέσνα).

ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ: ΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ

Σύμφωνα με την επίσημη μυθολογία, ένα δυσκίνητο αεροπλάνο Μπόϊνγκ 757-200, κατάφερε να ξεπεράσει το φράγμα ελέγχων της πιο αναπτυγμένης αντιαεροπορικής άμυνας του κόσμου, να προσεγγίσει το Πεντάγωνο και (αυτό το αεροπλάνο που έχει ύψος 30 μέτρων) να χτυπήσει στο ισόγειο μιας πρόσοψης του Πενταγώνου (που έχει ύψος 24 μέτρων). Πράγμα που θα μπορούσε να συμβεί μόνο εάν πετούσε… υπογείως.

[Σημείωση:Το Μπόινγκ 757-200 μπορεί να μεταφέρει 239 επιβάτες. Έχει μήκος 47,32 μέτρα, άνοιγμα φτερών 38,05 μέτρα, ύψος 30 μέτρα, βάρος 115 τόνους (πλήρως εφοδιασμένο με καύσιμα) και μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα 900 χλμ/ώρα.]

Αλλά το πιο απίστευτο είναι ότι το αεροπλάνο «συντρίφτηκε» χωρίς να αφήσει οποιοδήποτε ίχνος της ύπαρξής του, όπως προκύπτει απ’ το γεγονός ότι σε καμιά από τις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα δεν υπάρχουν συντρίμμια του αεροπλάνου, ούτε τα φτερά και η άτρακτός του.

■ Όπως επιβεβαίωσε σε συνέντευξη Τύπου στις 12-9-2001, ο Εντ Πλόγκερ, διοικητής των πυροσβεστών που έσπευσαν στο Πεντάγωνο «δεν υπάρχουν τμήματα της ατράκτου ούτε τίποτε άλλο παρόμοιο». υνέντευξη Τύπου υπό την προεδρία της αναπλ. υπουργού Άμυνας Βικτό­ριας Κλάρκ, Πεντάγωνο, 12/9/2001. http://www.defense-link.mil/news/Sep2001/t09122001_t0912asd.html] 

■ Αλλά, ακόμη κι αν υποτεθεί ότι το αεροπλάνο χτύπησε το Πεντάγωνο, αυτό θα ήταν απολύτως αδύνατον να επιτευχθεί από «πιλότους» που η μόνη εκπαίδευση που είχαν αφορούσε μικρά αεροπλανάκια Τσέσνα. Γιατί όπως δήλωσε στις 15/9/2001, ο πρόεδρος της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ, σε συνέντευξή του στο CNN:

«Αυτοί που έκαναν αυτό το πράγμα θα πρέπει να είχαν πετάξει για καιρό πάνω από την περιοχή αυτή, για παράδειγμα. Το Πεντάγωνο δεν είναι πολύ -ψηλό. Για να πέσει κατ' ευθείαν πάνω στο Πεντάγωνο κατ' αυτό τον τρόπο, ένας πιλότος πρέπει να είχε πετάξει επί μακρόν πάνω από αυτή ζώνη για να μάθει τα εμπόδια που θα συναντούσε πετώντας σε πολύ χαμηλό ύψος μ' ένα τεράστιο εμπορικό αεροπλάνο, πριν φτάσει να χτυπήσει το Πεντάγωνο σ' ένα συγκεκριμένο σημείο. Κάποιος τα μελέτησε αυτά πολύ καλά, κάποιος πέταγε για πολύ καιρό πάνω απ' αυτή τη ζώνη… Σας μιλώ ως παλιός πιλότος». [Το πλήρες κείμενο στην ιστοσελίδα της αιγυπτιακής προεδρίας: http://www.presidency.gov.eg/html/14-Sept2001_press_2.html]

Το συμπέρασμα είναι προφανές: Κανένα αεροπλάνο δεν συντρίφτηκε στο Πεντάγωνο. Το τι έγινε στο Πεντάγωνο, θα αναλυθεί σε μεταγενέστερο σημείωμα. 

ΟΙ ΚΩΔΙΚΟΙ ΕΝΔΟΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΑΕΡΟΠΕΙΡΑΤΩΝ 

● Στις 13 Σεπτεμβρίου 2001, o Γουίλιαμ Σαφάιρ, αρθρογράφος των New York Times, επικαλείται πηγές της κυβέρνησης Μπους και των μυστικών υπηρεσιών, και αποκαλύπτει ότι «οι τρομοκράτες γνώριζαν επακριβώς το δρομολόγιο του προεδρικού αεροσκάφους -το οποίο σκόπευαν να καταρρίψουν- και χρησιμοποιούσαν τους κώδικες αναγνώρισης και μεταβίβασης μηνυμάτων της προεδρίας και κώδικες επικοινωνίας των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών για την ανταλλαγή μηνυμάτων». 

Το εύλογο συμπέρασμα του αρθρογράφου είναι ότι οι τρομοκράτες είχαν τους δικούς τους ανθρώπους μέσα στη CIA, το FBI ή κάποια άλλη μυστική υπηρεσία των ΗΠΑ. [The New York Times, 13/9/2001. William Safire: “Inside the Bunker”Οι δράστες γνώριζαν τους κωδικούς αμερικανικών υπηρεσιών ασφαλείας», Καθημερινή, 14/9/2001)]

● Στις 20 Σεπτεμβρίου 2001, η World Net Daily, που επικαλείται αξιωματούχους των υπηρεσιών πληροφοριών, αναφέρει ότι οι επιτιθέμενοι διέθεταν κώδικες:

- της Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών (Drag Enforcement Administration, DEA),

- της Εθνικής Υπηρεσίας Αναγνώρισης (National Recon­naissance Office, NRO),

- της Υπηρεσίας Πληροφοριών της Αεροπορίας (Air Force Intelligence, AFI),

- της Yυπηρεσίας Πληροφοριών του Στρατού (Army Intelligence, AI),

- της Υπηρεσίας Πληροφοριών του Ναυτικού (Naval Intelligence, NI),

- της Υπηρεσίας Πληροφοριών των Πεζοναυτών (Marine Corps Intelligence, MCI),

- των Υπηρεσιών Πληροφοριών του Υπουργείου Εσωτερικών και Ενέργειας. 

[WorldNetDaily, 20/9/2001. [Digital Moles in White House? Terrorists had top-secret presidential codes (Ψηφιακοί κατάσκοποι στο Λευκό Οίκο; Οι τρομοκράτες διέθεταν απόρρητους προεδρικούς κώδικες)]. (http://www.world-netdaily.com)]

Το συμπέρασμα είναι αυτονόητο: Κανένα τρομοκρατικό γκρουπούσκουλο δεν είναι δυνατό να κατέχει αυτούς τους κωδικούς που τους γνωρίζει μόνο ένας ελάχιστος αριθμός αξιωματούχων (καθένας από τους οποίους δεν γνωρίζει πάνω από έναν κωδικό). 

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ 

Όπως υποστήριξα στην τηλεοπτική εκπομπή «Έκτακτη Επικαιρότητα» του κ. Παντελή Σαββίδη, τέσσερις (4) ώρες μετά το χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους (ΕΤ3, 11-9-2001) και όπως έγραφα στην εφημερίδα «Μακεδονία» (13-9-2001): 

«1) Το τρομοκρατικό εγχείρημα ήταν υπερβολικά σύνθετο και πολύπλοκο. Και, απαιτούσε τέτοια οργάνωση, ανθρώπινο δυναμικό, τεχνογνωσία, πληροφορίες, διασυνδέσεις και συντονισμό, που, καμιά τρομοκρατική ομάδα στον πλανήτη, δεν μπορεί να διαθέτει. Εύλογο, λοιπόν, το συμπέρασμα ότι ένα τέτοιο εγχείρημα μπορούσε να οργανωθεί μόνο από το εσωτερικό των ΗΠΑ και, ιδιαίτερα, από κύκλους που διαθέτουν αυτές τις δυνατότητες. 

2) Τα μέτρα που πάρθηκαν αμέσως μετά το τρομοκρατικό κτύπημα, με κανένα τρόπο δεν αντιστοιχούν σε ένα τρομοκρατικό κτύπημα… Τα μέτρα αυτά, ήταν πρωτοφανή και προβλέπονται από σχέδια που εφαρμόζονται μόνο σε καταστάσεις πολέμου ή πραξικοπήματος: Πλήρης νέκρωση του αμερικανικού εναέριο χώρου, πράγμα που συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία των ΗΠΑ. Κατάσταση υψηλού συναγερμού όλων των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, εδάφους, αέρα, θάλασσας, σε ομοσπονδιακή κλίμακα, πράγμα που δεν έχει ξανασυμβεί από την Κρίση της Κούβας. Εκκένωση μεγαλουπόλεων. Ανάληψη αστυνομικών καθηκόντων από μονάδες του στρατού σε μεγάλη έκταση. Μετακίνηση του προέδρου και του αντιπροέδρου από στρατιωτική βάση σε βάση (με χωριστά για τον καθένα, μέσα), και άλλα συναφή». 

Κλεάνθης Γρίβας

Διαβάστε:

ΜΕΡΟΣ 2/3. Η ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ 11ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2001:

ΠΕΡΛ ΧΑΡΜΠΟΡ (1941) & ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ NORTHWOODS (1962)

 

ΜΕΡΟΣ 3/3. ΑΝΑΛΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ 11η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2001

 

Pin It